Šport
26 ogledov

Novogoričani čez Krko na osmo mesto

Luigi Apolloni Simon Maljevac
Na edini ponedeljkovi tekmi je Gorica ugnala Krko. Že v soboto je Kalcer Radomlje nekoliko nepričakovano remiziral s favorizirano zasedbo iz Maribora, vodilni Domžalčani so klonili v Celju.

V ponedeljkovi tekmi 11. kola sta se v Novi Gorici pomerili ekipi, ki sta bili na repu prvenstvene razpredelnice. Krka je imela pred gostovanjem na osmem mestu sedem točk, eno več kot domači nogometaši. Goričani so se s tesno zmago prebili mesto višje na lestvici, Novomeščani pa so zdaj predzadnji.

V uvodnih minutah dvoboja si nobena ekipa ni pripravila resnejše priložnosti, za odtenek bolj živahno igro so pokazali domačini. Ti so povedli  že iz prve nevarnejše akcije. Ezekiel Isoken Henty je v 24. minuti zadel z roba kazenskega prostora, ko je žoga po njegovem strelu zadela nogometaša Krke Alena Vučkića in presenetila vratarja gostov Tomislava Pelina. Najlepšo priložnost za Krko je imel že v izteku prvega dela Tomislav Jurić, ko je dobro izvedel prosti strel, a je bil Vasja Simčič zbran in je žogo odbil v kot.

Krka pa je nato v nadaljevanju vendarle hitro dosegla zadetek, že v 49. minuti je Josip Fuček natančno meril z roba kazenskega prostora. Kljub prejetemu zadetku so Goričani v nadaljevanju spet prevzeli pobudo, imeli so terensko premoč, ki pa je dolgo ni obrodila sadov. V 77. minuti pa so Goričani še drugič povedli. Vinko Buden je v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Alessia Innocentija, z bele točke pa je bil nato uspešen Luka Majcen.

Gorica je nato znala zadržati minimalno prednost, čeprav je moral ob koncu dvoboja zaradi dveh rumenih kartonov igrišče zapustiti Innocenti.

Zavrč skočil na četrto mesto

Zavrč je dosegel šesto zmago v tej sezoni in se zavihtel na četrto mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko je Rudar ostal sedmi.

Prvi polčas ni postregel z vznemirljivo predstavo, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, edino pravo priložnost pa so si v 18. minuti priigrali domači nogometaši, ko se je Dejan Polič znašel v lepem položaju, njegov strel pa so gostujoči branilci pravočasno zaustavili in žogo izbili v kot.

Začetek drugega polčasa je bil vsebinsko bolj bogat. Prvo resno akcijo so v 47. minuti uprizorili nogometaši iz Šaleške doline, ko je Mario Babić poslal nevaren predložek proti vratom domačih, kjer pa je bil za las prekratek Dalibor Radujko. Le šest minut kasneje pa je okoli 700 gledalcev videlo prvi gol v mreži gostov, ko je Robert Brdar lepo sprejel žogo in jo s petih metrov spravil v levi zgornji kot vrat gostujočega vratarja Matjaža Rozmana. Zavrčani so se tako po več kot 300-minutnem strelskem postu znova veselili prvenstvenega zadetka, v nadaljevanju pa so ubranili majhno prednost.

V 71. minuti so sicer zapravili priložnost za nov zadetek, ko se je Nenad Dedić po samostojnem prodoru znašel sam pred Rozmanom, a je velenjski čuvaj mreže s požrtvovalnim posredovanjem preprečil najhujše. Na drugi strani se je v 80. minuti v lepi priložnosti znašel Elvedin Džinić, njegov strel pa je le za malo zgrešil cilj.

Vidmar klonil po 1002 minutah

Celjani so z zmago prekinili niz štirih zaporednih remijev v prvenstvu, serijo brez poraza pa so podaljšali na enajst tekem. Domžale so v mestu ob Savinji doživele prvi poraz po septembru 2011, sploh prvič so klonile v sezoni 2014/15, a trdno ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Gostujoči čuvaj mreže Nejc Vidmar je še nekoliko popravil niz nepremaganosti, vendar le za 12 minut. Po 1002 minutah mu je namreč žogo za hrbet poslal Mislav Oršić.

Gostje so tekmo sicer dobro začeli, a si razen strela z glavo Joshue Parkerja priložnosti niso pripravili. Nato so pogumneje zaigrali Celjani, ki so vse več prihajali na domžalsko polovico in tudi pred gol Vidmarja, ki je bil prvič resno na preizkušnji v deseti minuti. Takrat je do žoge nekoliko na desni strani prišel Valon Ahmedi, ki je močno streljal, domžalski čuvaj mreže pa je žogo ujel.

nogomet | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tri minute pozneje pa je Blaž Vrhovec lepo podal Oršiću, ki je z lepo potezo iz igre vrgel enega od domžalskih branilcev, nato pa z natančnim strelom malo pred kazenskim prostorom premagal nemočnegaVidmarja. Celjani so nadaljevali v svojem ritmu, kar se jim je obrestovalo v 21. minuti. Takrat je Oršić poslal žogo v kazenski prostor, streljal je Sunny Omoregie, žoga je zadela enega od branilcev in končala za hrbtom Vidmarja. Igra se je po drugem golu nekoliko umirila. Celjani so še naprej nadzorovali potek tekme, dve minuti pred koncem pa bi skorajda prišli do tretjega gola. Lepo akcijo je zaključil Benjamin Verbič, toda veselje mu je preprečila prečka.

Čeprav so Domžalčani konkretneje začeli drug polčas, so si Celjani hitro pripravili dve lepi priložnosti. V 54. minuti je po podaji Verbiča z roba kazenskega prostora meril Sunny, a mu je strel ubranil Vidmar, do odbite žoge pa je prišel Danijel Miškić, a so Domžalčani žogo v zadnjem trenutku odbil v kot. Domači so vse moči preusmerili v branjenje in protinapade, gosti pa so bili vse bolj aktivni. Po podaji iz kota v 67. minuti je z glavo meril Uroš Korun, v 70. minuti pa so imeli domači priložnost za tretji gol. Miškić je priigral enajstmetrovko, žogo si je nastavil Ahmedi, poslal pa jo je prek gola.

Osem minut pred koncem je po napaki gostujoče obrambe do žoge prišel Sunny, ki je poskusil z lobom, a je žogo poslal previsoko. Domžalčani so za nameček od 84. minute igrali še z igralcem manj, saj je rdeči karton prejel Nejc Skubic.

Maribor le do točke

Gostujoči trener Ante Šimundža je iz "taktičnih razlogov" malce premešal uvodno enajsterico, prvokategorniki Mitja Viler, Agim Ibraimi in Amir Dervišević tako sploh niso bili v kadru za dvoboj v Domžalah, na klopi pa so obtičali še nekateri najbolj vidni posamezniki v dosedanjem delu sezone.

Mariborčani so v prvem polčasu imeli jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si zavoljo dokaj počasne in preveč kombinatorne igre niso priigrali, res pa je, da je dobro delovala tudi strnjene in dobro organizirana obramba nogometašev iz Radomelj.

Začetek druge polovice tekme je minil v veliko bolj dinamični predstavi, že v četrti minuti nadaljevanja se je Francoz Jean Philippe Mendy lepo otresel tekmecev v kazenskem prostoru in podal do Damjana Boharja, ta pa je iz lepega položaja slabo streljal in žoga je zletela prek vrat. Le dve minuti kasneje je z 20 metrov močno streljal Dare Vršič, njegov poskus pa je zaustavil domači vratar Vjekoslav Andrić.

V zadnji tretjini tekme je Šimundža v ogenj poslal Marcosa Tavaresa in Luko Zahovića, ki sta malenkostno poživila mariborsko igro. V 69. minuti so Štajerci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Sintayehu Sallalich z lobom že ugnal Andrića, na golovi črti pa je žogo izbil Aleksandar Zukić. V 78. minuti so Mariborčani izpeljali lepo akcijo, a je Mendy ni zaključil. Sedem minut kasneje so prvo obetavno priložnost izpeljali tudi izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića, ko se je v bliskovitem nasprotnem napadu Dušan Stoiljković znašel sam pred Jasminom Handanovićem, mariborski vratar pa je z odličnim posredovanjem preprečil prvovrstno senzacijo. 

Koper, Olimpija | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Olimpija zanesljiva proti Kopru

Prva prava akcija v 12. minuti je prinesla tudi spremembo izida. S kakšnih 20 metrov je lep gol za Olimpijo dosegel mladi Miha Zajc. Nekoliko agresivneje so nato zaigrali tudi Koprčani, prvo pravo priložnost pa je imel v 28. minuti Jaka Štomajer, ki je dodobra ogrel domačega vratarja Aljaža Ivačiča. Ljubljanski vratar je bil od Štromajerja spretnejši tudi štiri minute kasneje. Minuto kasneje je bil na nasprotni strani nenatančen Nik Omladić, ki je streljal naravnost v naročje Božidarja Radoševića. A podjetna igra Ljubljančanov je bila nagrajena ob izteku polčasa, ko je na 2:0 povišal Andraž Šporar, ki je izkoristil napako koprske obrambe.

Tudi v uvodu drugega dela so bili Koprčani nekoliko več pri žogi, a so zmaji tekmecem uspešno preprečevali gradnjo napada. Ljubljančani so ostali nevarnejši in Šporar je v 63. minuti najprej z leve lepo podal Marku Vukćeviću, tri minute kasneje pa je še boljše iz kota podal Omladić in Aris Zarifović je z glavo povišal na 3:0. Ljubljančani so v nadaljevanju nadzorovali potek srečanja in zasluženo osvojili nove tri točke. Zmago je tik pred koncem z bele točke potrdil Omladić.

Prva liga TS, 11. kolo:

Kalcer Radomlje : Maribor  0:0

Celje : Domžale 2:0 (2:0)
Oršić 13., Sunny 21.

Olimpija : Luka Koper 4:0 (2:0)
Zajc 12., Šporar 45., Zarifović 66., Omladič 89./11-m

Zavrč : Rudar 1:0 (0:0)
Brdar 53.

Gorica : Krka 2:1 (1:0)
Henty 24., Majcen 77./11-m; Fuček 49.

Lestvica:

1. Domžale 28 točk
2. Maribor 22 (-1) 
3. Olimpija 21 (-1)
4. Zavrč 20
5. Celje 19
6. Luka Koper 12
7. Rudar Velenje 10
8. Gorica 9
9. Krka 7
10. Kalcer Radomlje 5 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.