Šport
52 ogledov

Schalke pred Mariborom čaka največji derbi

Jens Keller Jürgen Klopp Schalke Borussia Dortmund EPA
Naslednji nasprotnik Maribora v Ligi prvakov, nemški Schalke, bo ta konec tedna igral enega največjih derbijev v Bundesligi. Doma bo gostil dortmundsko Borussio.

Lani tretjeuvrščena ekipa nemškega prvenstva v letošnji sezoni ne blesti, v zadnjem času pa so varovanci Jensa Kellerja vendarle uspeli nanizati nekaj solidnih rezultatov. Sredi prejšnjega tedna so na Stamford Bridgu remizirali proti Chelseaju v okviru Lige prvakov (1:1). Nato so doma izvlekli remi proti Eintrachtu iz Frankfurta (2:2), čeprav so zaostajali že z dvema zadetkoma razlike in imeli celo dva igralca manj.

V torek je Schalke v petem kolu Bundeslige zabeležil svojo prvo letošnjo zmago, na gostovanju pri bremenskem Werderju (0:3) so za tri točke v drugem polčasu zadeli Max Meyer, Roman Neustädter in Tranquillo Barnetta. V soboto bodo Königsblauen igrali veliki lokalni Revierderbi proti dortmundski Borussii, ki sezone, prav tako kot sosedi, ni začela najbolje in je s sedmimi točkami na osmem mestu, pet mest pred Schalkejem, ki ima pet točk.

Radomlje generalka za Gelsenkirchen

"Za ta dvoboj ne potrebujemo dodatne motivacije. Gre za največji derbi nemškega nogometa in zato se ga vsi v klubu že močno veselimo in ga težko pričakujemo," je novinarjem pred obiskom čete Jürgena Kloppa povedal trener Schalkeja Keller, ki se mu sicer že malce maje stolček.

Maribor bo na Veltins Areni gostoval v torek ob standardni uri (20.45). Varovance Anteja Šimundže pred drugim kolom Lige prvakov čaka malce lažja preizkušnja kot njihove prihodnje evropske nasprotnike, Štajerci bodo namreč v soboto ob 16. uri v Domžalah gostovali pri Radomljah, zadnjeuvrščenemu moštvu Prve lige TS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.