Šport
24 ogledov

Z 82,3 metra zadel za vrh Bundeslige

Moritz Stoppelkamp Paderborn EPA
V četrtem kolu nemške Bundeslige je vezist Paderborna Moritz Stoppelkamp dosegel zadetek v hokejskem stilu in s tem potrdil prvo mesto na lestvici za svoje moštvo.

Nogometaši Paderborna so se vsaj za en dan znašli na vrhu lestvice nemške Bundeslige, potem ko so v četrtem kolu na domačem igrišču premagali Hannover (2:0). Za vodstvo domačih je v 71. minuti zadel Elias Kachunga, zmago je v sodnikovem dodatku s fantastičnim golom potrdil Moritz Stoppelkamp, ki je tako potopil bivše delodajalce.

Tekla je 93. minuta in gostje so imeli na voljo kot ob minimalnem zaostanku, v napadu se je soigralcem pridružil tudi vratar Hannovra Ron-Robert Zieler. Domači so izbili žogo, slednja je malce izven kazenskega prostora prišla do Stoppelkampa, domači vezist pa jo je z izjemnim polvolejem poslal v mrežo na nasprotni strani igrišča.

"Nisem vedel, da lahko žogo brcnem tako daleč. Videl sem prazna vrata in poskusil. Ko je letela, sem pomislil: 'Saj bo res šla noter'," je po tekmi povedal presrečni Stoppelkamp.

Sami na vrhu

Paderborn ima po štirih kolih osem točk, tako kot Mainz, Hoffenheim in Bayern. Z nedeljsko zmago lahko vse omenjene ekipe prehiti Bayer Leverkusen.

Če Stoppelkamp ne bi zadel, bi si Paderborn prvo mesto začasno, zaradi enake razlike v golih, delil z Mainzem, ki je doma premagal dortmundsko  Borussio (2:0), medtem ko je Bayern remiziral v Hamburgu (0:0). Tako pa so modro-črni vsaj za en dan sami na vrhu Bundeslige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.