Šport
69 ogledov

Najdaljši gol v zgodovini nogometa

Zadetek vratarja Stoke Cityja Asmirja Begovića proti Southamptonu je uradno priznan kot gol dosežen iz največje razdalje.

Novembra lani je reprezentančni vratar Bosne in Hercegovine že v 13. sekundi zadel na tekmi med Stoke Cityjem in Southamptnom. Ta zadetek je bil danes vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Asmir Begović je namreč zadel iz oddaljenosti 91,9 metra, to pa je zdaj tudi uradno nov rekord v zgodovini nogometa.

Vratarju so pri dosežku sicer pomagale vetrovne razmere na stadionu Britannia. Žoga je prvič udarila ob tla pred kazenskim prostorom Southamptona, nato pa preletela vratarja Arturja Boruca. "Neverjetno je biti počaščen na takšen način. Kot vratar tega nikakor nisem pričakoval, vsaj ne za takšen dosežek. Vseeno bom zdaj užival v tem," je ob objavi za klubsko spletno stran dejal novi rekorder in dodal: "To nagrado resnično cenim, certifikat pa bo zagotovo dobil častno mesto na zidu v domači hiši. Vsem pri Guinsessovi knjigi rekordov se zahvaljujem za to čudovito nagrado."

Pred desetimi meseci se Begović sicer ni želel pretirano veseliti zadetka, saj je dejal, da mu je vselej hudo, ko kdo od vratarjev prejme tako (ne)srečen gol. Stoke je tekmo dobil z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.