Šport
31 ogledov

Vaterpolski gol stoletja za zmago Crvene zvezde

Denis Šefik Srbija Crvena zvezda vaterpolo EPA
V finalu srbskega pokala v vaterpolu je z 12:11 slavila Crvena zvezda, v zgodovino pa bo šel odločilni gol vratarja Denisa Šefika.

Pri rezultatu 11:11 ob koncu zadnje četrtine je imel Radnički iz Kragujevca žogo v rokah in igralca več v bazenu. A moštvo iz mesta Zastave ni uspelo realizirati prednosti, po njihovem poslednjem napadu je žoga namreč končala v rokah vratarja Crvene zvezde - izkušenega reprezentanta Denisa Šefika.

Slednji je tri sekunde pred koncem pogledal proti nasprotnemu golu in preizkusil naklonjenost boginje Fortune. Poskus se mu je še kako obrestoval, saj je žoga po dvojni "žabici" končala za hrbtom presenečenega vratarja Radničkega Zdravka Radića. Namesto podaljškov je na beograjskem Tašmajdanu tako sledilo slavje zvezdašev, ki so ubranili naslov pokalnih zmagovalcev iz lanske sezone.

Vse je bilo čisto 

"Streljal sem iz obupa, saj nisem mogel več storiti ničesar, ker je bilo do konca le nekaj sekund. To se redko dogaja, jaz v svoji dolgi karieri česa takega še nisem videl. Presrečen sem zaradi zmage, čeprav smo igrali slabo, kaotično. Radnički je igral bolje, mi pa smo naslov osvojili le zaradi enkratne podpore s tribun," je po tekmi za B92 povedal dolgoletni reprezentančni vratar Srbije.

Sicer so iz tabora Kragujevčanov že prišle napovedi o pritožbi glede regularnosti zadetka, a je generalni sekretar srbske vaterpolske zveze Nemanja Marijan že dejal, da po njegovem ni bilo materialne kršitve pravil in da bodo tudi v primeru nepravilnosti posledice občutili le sodniki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.