Šport
49 ogledov

Triglav do nove državne krone

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vaterpolisti kranjskega Triglava so v finalu še na tretji tekmi ugnali ekipo koprske Žusterne in so tako ubranili državni naslov.

Vaterpolisti Triglava, ki so v domačem bazenu premagali koprsko Žusterno (11:7), so tako ubranili državni naslov s skupnim izidom 3:0 v zmagah.

Kranjčani so v domačem olimpijskem bazenu postavil piko na i letošnji sezoni. Po dveh uspehih z 11:9 na prvi tekmi v soboto v Kranju in z 12:8 v ponedeljek v Kopru so Kranjčani vodili z 2:0 v zmagah in za končno slavje potrebovali le še eno, ki so jo tudi dosegli in tako končali prvenstvo brez finalnega poraza.

Koprčani dokazali ranljivost Triglava

Kranjčani so bili favoriti lige in odločilnega dela tekmovanja, a so njihovi tekmeci predvsem na prvi finalni tekmi dokazali, da so tudi Gorenjci ranljivi. Koprčani so bili na prvi tekmi v končnici na pragu izenačenja, a se je Triglav rešil, na drugi pa je bilo za gostitelje iz Kopra usodna slaba tretja četrtina.

Tudi na današnji tekmi je bilo podobno. Triglav je imel pobudo, vendar si v prvi četrtini še ni priigral odločilne prednosti. Tokrat je bila odločilna druga četrtina, ko so domači dosegli tri gole, sami pa niso prejeli nobenega. Tako so lahko do konca nadzorovali potek dvoboja, Koprčanom rezultatsko prepustili tudi zadnji del tekme, kar pa ni pokvarilo njihovega slavja.

Troppan: "Končali, kot smo želeli"

"To tekmo bi lahko odigrali veliko bolje, a smo vedeli, da nam že vsaka zmaga prinese naslov prvaka. Zato je bilo med tekmo tudi nekaj nihanj, a smo vseeno končali tako, kot smo želeli," je dogajanje na zadnji tekmi strnil domači trener Primož Troppan, ki je po dvoboju po stari vaterpolski navadi oblečen končal v bazenu, tako kot fizioterapevt Kranjčanov Nebojša Josip Praljak.

Temperaturo vode pa je lahko preveril tudi trener Žusterne Marino Cetin. "Triglav je bil v letošnji sezoni absolutni favorit, saj si je veliko izkušenj priigral v jadranski ligi. Mi smo se dobro upirali in z našo igro moram biti zadovoljen," pa je Cetin povzel sezono.

Med strelce so se pri domačih vpisali Jaša Kadivec s štirimi goli, Gašper Kalan in Luka Komatar s po dvema ter Jure Stojanović, Marko Gostič in Čedomir Todić, pri Žusterni pa sta po dva zadetka dosegla Nejc Potočnik in Rene Černeta, po enega pa Matija Frajman, Borut Anželjc in Uroš Fabič.

Finale DP (3. tekma):

Triglav Kranj : Žusterna Koper 11:7 (3:2, 3:0, 3:2, 2:3)  /3:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.