Šport
36 ogledov

Ex-Yu vladavina: Srbom zlato v vaterpolu

veterpolo Srbija Italija polfinale EP Eidhoven EPA
Vaterpolska reprezentanca Srbije je novi evropski prvak, v finalu prvenstva v Eindhovnu je z 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3) premagala Črno goro. Za samostojno Srbijo je to drugi naslov prvakov, pred tem so bili najboljši že leta 2006 na domačem prvenstvu v Beogradu. Črnogorci ostajajo pri enem naslovu.

Zanimivo je, da so reprezentance iz nekdanje Jugoslavije osvojile naslove na zadnjih šestih prvenstvih, zadnjič je bil nekdo drug prvak leta 1999, ko so bili prvaki Madžari, ki so tokrat osvojili bronasto kolajno, v malem finalu so z 12:9 premagali Italijo. Največje razočaranje turnirja so branilci naslova Hrvati, ki so zasedli šele deveto mesto.

Finale, v katerem so se Srbi Črnogorcem oddolžili za poraz v predtekmovanju in tudi poraz v finalu prvenstva leta 2008 v Málagi, je z golom dobro minuto pred koncem odločil Vanja Udovičić. Srbe je na prvenstvu vodil Dejan Udovičić, v ekipi pa so bili Slobodan Soro, Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović in Branislav Mitrović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.