Šport
19 ogledov

Real in Borussia že v osmini finala

Cristiano Ronaldo EPA
V 4. kolu skupinskega dela Lige prvakov je Real doma premagal Liverpool in se že uvrstil v osmino finala. Spodrsnilo je Arsenalu, ki je na domači zelenici zapravil vodstvo s tremi zadetki prednosti.

V derbiju dneva je Real Madrid iskal še četro zmago v skupini B. Prvi dvoboj z Liverpoolčani je pred 14 dnevi dobil s 3:0, tokrat pa je beli balet pred domačimi gledalci prvič resneje zapretil že v 4. minuti, ko je izven kazenskega prostora streljal James Rodríguez, a se je izkazal vratar Simon Mignolet, ki je žogo odbil v kot. Belgijski čuvaj mreže se je nato izkazal tudi ob dveh strelih Cristiana Ronalda in mu tako preprečil, da bi se na vrhu lestvice strelcev v Ligi prvakov izenačil z legendarnim Raulom, ki je v svoji karieri zabil 71 zadetkov med elito.

A tudi razpoloženi Belgijec v 27. minuti ni mogel preprečiti zasluženega vodstva domačih. Po njihovi lepi kombinaciji je na vrhu kazenskega prostora z leve strani pred gol podal Marcelo, na drugi vratnici pa je Karim Benzema pobegnil svojemu čuvaju in zadel za 1:0. Gostitelji so tudi v nadaljevanju prvega polčasa prevladovali, vendar gostujoče obrambe niso več uspeli ugnati.

Kraljevi klub je bil v drugem polčasu najbližje zadetku v 71. minuti, ko je rezervist Gareth Bale, ki se vrača po poškodbi, z bližine zatresel prečko. Liverpool je na tekmi sprožil le enkrat na gol tekmecev, domači so imeli takšnih strelov devet. Skupno razmerje strelov v korist domačih je bilo 

V tej skupini sta se pomerila še Basel in Ludogorec, Roman Bezjak pa je tekmo začel v prvi enajsterici bolgarskega kluba. Gostje so sicer že v prvem polčasu prejeli dva zadetka, zanesljivo zmago pa so v drugih 45 minutah le še potrdili. Tekma se je končala s 4:0. Bezjak je bil zamenjan ob polčasu.  

Arsenal od 3:0 do 3:3

V skupini D je dolgo kazalo, da bosta že znana oba potnika za osmino finala. Dortmundska Borussia, ki ji nikakor ne gre v domačem prvenstvu, je brez večjih težav doma odpravila Galatasaray, Arsenal pa je v 58. minuti povedel s 3:0, vendar nato povsem popustil, Anderlecht pa je izenačil v 90. minuti. Topničarji so dominirali v prvi uri tekme v Londonu, nato pa je z dvema zadetkoma Belgijcem novo upanje vzbudil Anthony Vanden Borre, rezervist Aleksandar Mitrović pa je bil v zaključnih minutah dvoboja najvišji v kazenskem prostoru domačih. Anderlecht je tako ohranil minimalne možnosti za uvrstitev med najboljših 16. To je že uspelo Borussii.

Juve ujel Grke

Juventus je nujno potreboval zmago proti neposrednemu tekmecu za uvrstitev v osmino finala. Olympiacos je sicer v 61. minuti povedel v Torinu, a je preobrat sledil le v petih minutah. Piko na i k uspehu Italijanov je postavil izjemno nadarjeni Francoz Paul Pogba. Za Staro damo je sicer kot prvi zadel Andrea Pirlo s prostega strela. To je bil sicer njegov 100. nastop v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Malmö je na tekmi proti Atleticu sprožil 12 strelov, gostje le šest. Slednji so kljub temu zmagali z 2:0. Markus Rosenberg je zadel tudi vratnico, a je Miguel Ángel Moyà znova ostal nepremagan. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je tekmo znova spremljal le s klopi.

Bayer do pomembne zmage v gosteh

Na prvi torkovi tekmi 4. kola je Bayer iz Leverkusna v Sankt Petersburgu z 2:1 premagal domači Zenit. Glavni junak dvoboja je bil z dvema zadetkoma Son Heung-Min. "V prvem polčasu nismo bili pravi, a v drugem smo prikazali dobro igro. Videlo se je, da si želimo zmagati in na koncu nam je to tudi uspelo. Te tri točke so zelo pomembne," je po dvoboju dejal Južnokorejec.

Ta je prvič zatresel mrežo tekmeca v 68. minuti, pet minut kasneje pa je zadel še drugič. V prvo je zadel po odlični akciji iz prostega strela, v drugo pa je mirno zadel po dobri kombinaciji, ki sta jo izvedla Stefan Kiessling in Lars Bender. Rusi so poraz le ublažili v 89. minuti, ko je z volejem v polno zadel José Rondón

Benfica je na domači zelenici le prišla do prve zmage v tej sezoni. Za zmago je v 82. minuti poskrbel Brazilec Talisca, ki je izkoristil podajo na drugo vratnico.

Skupina A:
Juventus : Olympiacos  3:2 (1:1)
Pirlo 21., Roberto 65./ag., Pogba 66. ; Botia 24., N'Dinga 61.

Malmö : Atlético Madrid  0:2 (0:1)
Koke 30., García 78.

Vrstni red: Atlético 9, Olympiacos in Juventus 6, Malmö 3.

Skupina B:
Real Madrid : Liverpool  1:0 (1:0)
Benzema 27.

Basel : Ludogorec  4:0 (2:0)
Embolo 34., Gonzalez 41., Gashi 59., Suchý 65.

Vrstni red: REAL MADRID 12, Basel 6, Liverpool in Ludogorc 3.

Skupina C:
Zenit : Bayer  1:2 (0:0)
Rondón 89.; Heung-Min 68., 73.

Benfica : Monaco  1:0 (0:0)
Talisca 82.

Vrstni red: Bayer 9, Monaco 5, Zenit in Benfica 4.

Skupina D:
Arsenal : Anderlecht 3:3 (2:0)
Arteta 24./11-m, Sánchez 29., Oxlade-Chamberlain 58.; Vanden Borre 61., 72./11-m, Mitrović 90.

Borussia (D) : Galatasaray  4:1 (1:0)
Reus 39., Papastathopoulos 56., Immobile 74., Semih 86./ag.; Balta 70.

Vrstni red: BORUSSIA (D) 12, Arsenal 7, Anderlecht 2, Galatasaray 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.