Šport
72 ogledov

Messi razmišljal o Arsenalu

Messi Barcelona Celta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo pozdrav smeh Reuters
Lionel Messi je pred podpisom nove pogodbe z Barcelono razmišljal o prestopu v Arsenal.

Argentinski zvezdnik Lionel Messi se je v maju z Barcelono pogajal o novi pogodbi, z njo pa naj bi postal najbolje plačani nogometaš na svetu. A po poročanju nekaterih angleških medijev je ob tem razmišljal tudi o drugih možnostih. Zdaj že nekdanjemu soigralcu Cescu Fabregasu je dejal, če se lahko njegov agent pozanima o potencialnem prestopu v Arsenal. Takrat se je namreč Španec že pogovarjal s topničarji o svoji morebitni vrnitvi v klub.

Messijeva odkupna klavzula je sicer znašala 250 milijonov evrov, Argentinec pa je pričakoval plačo okoli 380 tisoč evrov na teden. Pri londonskem klubu so sicer doslej največ plačali za Mesuta Özila, ki je lani iz Reala v Arsenal prestopil za 54 milijonov. Messi naj bi sicer zelo spoštoval delo francoskega trenerja Arsèna Wengerja, ob koncu minule sezone pa je bil ob izpadu iz Lige prvakov in izgubi španskega naslova precej razočaran nad predstavami Barcelone je poročala tudi španska spletna stran Vozpopuli.

A nato je Barcelona dosegla dogovor z Messijem, Argentinčeva plača pa je z 12,7 milijona evrov narasla na 20,3 milijona. Messi je v minuli sezoni zabil 41 golov na 44 tekmah.

Arsenal je v tem prestopnem roku iz Barcelone že kupil Alexisa Sáncheza, iz Newcastla Mathieuja Debuchyja, zadnja okrepitev pa je kolumbijski reprezentančni vratar David Ospina, ki naj bi bil predstavljen v kratkem. Zanj bodo Londončani Nici plačali 3,8 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.