Šport
54 ogledov

Messi bo zapustil Barco, Ronaldo Reala nikoli

Messi Ronaldo Real Barcelona Zürich podelitev gala prireditev Fifa EPA
Nekdanji argentinski reprezentant Gabriel Heinze je prepričan, da bo Lionel Messi še pred koncem kariere zapustil Barcelono. Ronaldov agent pravi, da bo Portugalec ostal pri Realu do 40. leta.

Gabriel Heinze je prepričan, da je vrnitev Messija k ekipi Newell's Old Boys neizbežna. Zvezdnik naj bi se tako vrnil v klub, kjer je igral do 13. leta, ko je odšel v Katalonijo.

"Messi se bo upokojil pri Newell'su, v to ga sploh ni treba prepričevati. V Argentini ne bo oblekel drugega dresa," meni Heinze, ki je prav tako kot Messi svojo športno pot začel v klubu iz Rosaria, v njem pa je letos tudi sklenil bogato kariero v kateri je nastopal za evropske velikane Sporting, Paris Saint-Germain, Manchester United in Real Madrid.

"V Argentini sem odigral le malo tekem. Za časa igranja v Evropi nisem nikoli razmišljal o tem, da se bom upokojil pri Newell's Old Boys. A zadnji dve leti, ki sem jih preživel v klubu, sta bili najboljši v mojem življenju," je novinarjem dejal 36-letni Heinze. Messi ima pogodbo z Barcelono sicer sklenjeno do leta 2018.

Do 40. leta pri Realu

V zadnjem času se veliko bolj kot o odhodu Messija iz Barcelone govori o morebitni vrnitvi Cristiana Ronalda k Manchester Unitedu. A Portugalčev zastopnik Jorge Mendes trdi, da se to ne bo zgodilo: "Cristiano Ronaldo se bo upokojil pri Realu, ko bo dopolnil 40 let. V Madridu je zelo zadovoljen, od tu ga je nemogoče zvabiti. Tu bo podrl vse rekorde in se nato odločil za konec kariere. United bo imel vselej posebno mesto v njegovem srcu, saj je v Manchestru preživel šest let, a zdaj razmišlja le o Realu, v Madridu bo tudi ostal. Ni ga potrebno niti klicati." 

Mendes sicer (pre)visoko ceni svojega varovanca: "Ronaldo je najboljši igralec na svetu, najboljši vseh časov. Nikoli več ne boste videli takšnega nogometaša. Postaja boljši in boljši, tako bo do njegovega 40. leta. Ne morete ga primerjati z ostalimi igralci. Naslednjih 500 let mu ne bo nihče podoben." Tudi Ronaldu sicer pogodba poteče leta 2018.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.