Grki niso vzeli lahke zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo grške nogometne reprezentance ni izkoristilo napake romunske izbrane vrste pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij.
Oglej si celoten članek

Grška izbrana vrsta se je uvrstila na nogometno svetovno prvenstvo s tem, da je bila na dveh tekmah boljša od Romunije. Naloga za Grčijo bi lahko bila precej lažja, saj je vodstvo romunske reprezentance naredilo administrativno napako, zaradi katere bi lahko bili prisiljeni predati tekmo.

Trener grške ekipe Fernando Santos in njen direktor Takis Fyssas sta namreč pred srečanjem opazila, da Romunija v moštvu nima treh vratarjev, kot to veljevajo pravile Fife. Romunski selektor zaradi poškodbe v ekipo ni uvrstil prvega vratarja Cipriana Tatarusana, kar pa so delegati Fife spregledali.

Grki bi si z avtomatično zmago 3:0 lahko zagotovili izjemno lepo popotnico za povratno tekmo, a se je vodstvo odločilo, da ne izkoristi napake Romunov in na igrišču dokaže, da si zasluži nastop na prvenstvu. Za športnost Grki niso bili kaznovani, zaupanje v ekipo se jim je povrnilo in srečanje so dobili z izidom 3:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.