Šport > Nogomet
28 ogledov

Grki niso vzeli lahke zmage

Kvalifikacije za SP 2014 dodatne kvalifikacije Romunija Grčija Karagounis EPA
Vodstvo grške nogometne reprezentance ni izkoristilo napake romunske izbrane vrste pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij.

Grška izbrana vrsta se je uvrstila na nogometno svetovno prvenstvo s tem, da je bila na dveh tekmah boljša od Romunije. Naloga za Grčijo bi lahko bila precej lažja, saj je vodstvo romunske reprezentance naredilo administrativno napako, zaradi katere bi lahko bili prisiljeni predati tekmo.

Trener grške ekipe Fernando Santos in njen direktor Takis Fyssas sta namreč pred srečanjem opazila, da Romunija v moštvu nima treh vratarjev, kot to veljevajo pravile Fife. Romunski selektor zaradi poškodbe v ekipo ni uvrstil prvega vratarja Cipriana Tatarusana, kar pa so delegati Fife spregledali.

Grki bi si z avtomatično zmago 3:0 lahko zagotovili izjemno lepo popotnico za povratno tekmo, a se je vodstvo odločilo, da ne izkoristi napake Romunov in na igrišču dokaže, da si zasluži nastop na prvenstvu. Za športnost Grki niso bili kaznovani, zaupanje v ekipo se jim je povrnilo in srečanje so dobili z izidom 3:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.