Grozljiv padec na glavo svetovne rekorderke pri 236,5 metra (video)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Silje Opseth je v enem dopoldnevu najprej grdo padla pri rekordni dolžini, nato pa v finalni seriji vendarle postavila nov svetovni rekord.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska skakalka Silje Opseth je danes na domači letalnici v Vikersundu z 236,5 metra v poskusni seriji poletela do svetovnega rekorda, a pri tem grdo padla. Tako je Slovenka Ema Klinec, ki je lani poletela do 226 m, ostala rekorderka še za kakšno uro.

Opsethova, ki je tekmovala z okrvaljenim in obtolčenim obrazom, je namreč v finalni seriji, po kateri je končala na drugem mestu za rojakinjo Eirin Mario Kvandal, poletela 230,5 metrov, se nekako obdržala na nogah in tako vendarle postala nova svetovna rekorderka.

A vse skupaj bi se lahko končalo dosti huje, saj je bil padec izjemne norveške letalke v prvi seriji resnično grd, Opsethova namreč pri pristanku ni zdržala pritiskov, pri tem pa je padla z glavo naprej in močno udarila ob tla.

Toda pogumna Norvežanka je stisnila zobe, se nemudoma odpravila proti vrhu skakalnice ter prikazala dva izjemna poleta. Z enim se je za vedno zapisala v zgodovino smučarskih skokov.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:43 18. Marec 2024.

    Kako se kaj počutijo fuzbalerji, ki to gledajo? Oni se zvijajo že ob nakazanem udarcu...

  • 14:22 17. Marec 2024.

    Kapo dol in globok priklon...👏👏✌

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.