Šport > Zimski športi
38173 ogledov

Grozljiv padec na glavo svetovne rekorderke pri 236,5 metra (video)

Silje Opseth Profimedia
Silje Opseth je v enem dopoldnevu najprej grdo padla pri rekordni dolžini, nato pa v finalni seriji vendarle postavila nov svetovni rekord.

Norveška smučarska skakalka Silje Opseth je danes na domači letalnici v Vikersundu z 236,5 metra v poskusni seriji poletela do svetovnega rekorda, a pri tem grdo padla. Tako je Slovenka Ema Klinec, ki je lani poletela do 226 m, ostala rekorderka še za kakšno uro.

Opsethova, ki je tekmovala z okrvaljenim in obtolčenim obrazom, je namreč v finalni seriji, po kateri je končala na drugem mestu za rojakinjo Eirin Mario Kvandal, poletela 230,5 metrov, se nekako obdržala na nogah in tako vendarle postala nova svetovna rekorderka.

A vse skupaj bi se lahko končalo dosti huje, saj je bil padec izjemne norveške letalke v prvi seriji resnično grd, Opsethova namreč pri pristanku ni zdržala pritiskov, pri tem pa je padla z glavo naprej in močno udarila ob tla.

Toda pogumna Norvežanka je stisnila zobe, se nemudoma odpravila proti vrhu skakalnice ter prikazala dva izjemna poleta. Z enim se je za vedno zapisala v zgodovino smučarskih skokov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • optimist11 08:43 18.marec 2024.

    Kako se kaj počutijo fuzbalerji, ki to gledajo? Oni se zvijajo že ob nakazanem udarcu...

  • Ender3 14:22 17.marec 2024.

    Kapo dol in globok priklon...👏👏✌

Sorodne novice