Šport > Zimski športi
3120 ogledov

Nika Prevc bo morala še počakati

X
Organizatorji so zaradi premočnega vetra in dežja odpovedali današnjo tekmo smučarskih poletov za dekleta v Vikersundu.

Močan veter je onemogočil izvedbo današnje ženske posamične tekme za svetovni pokal na letalnici v Vikersundu, kjer bi si lahko Nika Prevc, vodilna tekmovalka v skupni razvrstitvi, predčasno zagotovila veliki kristalni globus.

Tekma bi se morala začeti ob 10. uri, a so prireditelji pred tem odpovedali serijo za trening, kar je bil glede na katastrofalne razmere na letalnici slab obet za nadaljevanje tekmovalnega programa.

Začetek je bil sprva prestavljen na 10.30, veter pa se je kmalu zatem še okrepil, zato so tekmo že nekaj minut po deseti uri odpovedali.

Med 17 skakalkami so bile na startni listi tudi tri Slovenke, vodilna v seštevku pokala Nika Prevc, Nika Križnar in Ema Klinec.

Nika Prevc bo morala tako še nekoliko počakati na potrditev skupne zmage za sezono svetovnega pokala 2023/2024. Za zdaj še ni jasno, kakšen bo nedeljski program v Vikersundu. Zna se zgoditi da bosta na sporedu dve ženski tekmi.

Črtanje sobotne tekme bi pomenilo vodo na mlin Prevčevi, ki bi se s tem izognila nevarnosti za izgubo točk v primerjavi z največjo tekmico Avstrijko Evo Pinkelnig. Razlika je trenutno kar 194 točk v prid slovenske tekmovalke.

Nika Prevc bi se z osvojitvijo velikega kristalnega globusa postavila ob bok Primoži Peterki (1997, 1998), Petru Prevcu (2016) in Niki Križnar (2021).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice