Šport > Zimski športi
99001 ogledov

Konec je, skakalec delil slabo novico: "Bolečina je prehuda"

Sundal X
Veselje po uspehu kariere ni trajalo dolgo, norveški skakalec je sporočil, da ne more nadaljevati letošnje sezone.

Norveški smučarski skakalec Kristoffer Eriksen Sundal ne bo več tekmoval na letošnji turneji Raw Air, prav tako pa ga ne bo na zaključku sezone v dolini pod Poncami.

Triindvajsetletnik je namreč predčasno končal letošnjo sezono zaradi hudih bolečin, ki so posledice padca v nedeljskih kvalifikacijah za drugo posamično tekmo v Oslu.

Da je vse skupaj še bolj boleče, se je nesreča pripetila le dan po tem, ko se je na isti skakalnici pred domačimi gledalci razveselil drugega mesta, kar je njegov največji uspeh na tekmah svetovnega pokala.

Potem ko je sobotno tekmo končal na drugem mestu, je Sundal v nedeljskih kvalifkacijah padel po doskoku in se pri tem domnevno lažje poškodoval. Čeprav prve zdravniške preiskave niso odkrile hujših posledic padca, je Norvežan zaradi hudih bolečin odpovedal nadaljnje nastope v domovini ter tudi na zaključnih tekmah v Planici.

 | Avtor: X X

Po za zdaj znanih informacijah ima 23-letnik težave s kolenom. Po padcu je sicer skočil v prvi seriji nedeljske posamične preizkušnje, a so ga pri tem ovirale bolečine, njegov pristanek pa je bil vsej prej kot zanesljiv. Posledično je dosegel šele 32. izid prvega dela in tako ostal brez finalnega nastopa. Kmalu zatem je sledilcem sporočil slabo novico..

"Rad bi skakal, toda bolečina je preprosto prehuda. Želel bi se udeležiti tudi zaključka sezone v Planici, še posebej zdaj, ko sem v tako dobri formi, a na žalost ne morem skakati. Za povrhu se bo v Vikersundu in Planici tekmovalo na letalnicah, kar predstavlja še dodatno tveganje, kakršnega v tem trenutku nisem pripravljen sprejeti," je sporočil Sundal, ki ga v prihodnjih dneh čaka še pregled z magnetno resonanco. V norveški reprezentanci ga bo za tekmo v Trondheimu zamenjal Benjamin Oestvold.

Sundal | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:53 12.marec 2024.

    "Želel bi se udeležiti tudi zaključka sezone v Planioci",marš pisuni!!!