Šport > Zimski športi
13990 ogledov

Peter Prevc najboljši v kvalifikacijah, zdaj je ostal brez tekme

Peter Prevc Profimedia
V Vikersundu tudi letalci ostali brez tekme.

Potem ko so prireditelji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v norveškem Vikersundu že dopoldne morali odpovedati žensko preizkušnjo, je enaka usoda popoldne doletela še moško. Tekmo so zaradi premočnega vetra odpovedali.

Skakalci bi morali začeti ob 16. uri, a so najprej prvo serijo prestavili za pol ure, potem na 17. uro, žirija pa je nato še pred to uro sprejela odločitev, da tekme tokrat ne bo.

Petkove kvalifikacije je sicer dobil Peter Prevc, ki se je z omenjenim uspehom v skupni razvrstitvi norveške turneje povzpel celo na drugo mesto.

Vodstvo tekmovanja je pozneje sporočilo tudi nov urnik tekem za nedeljo. Pri moških bodo izvedli najprej eno sprintersko tekmo z eno serijo ob 11.05, ob 15.30 bo sledila še prvotno predvidena tekma po novem formatu s tremi serijami. V prvi bo nastopilo 30 tekmovalcev, v drugi 20, v zadnji pa samo še deset.

Ženske, na startnem seznamu na letalnici je sicer le 17 skakalk, pa bodo zdaj v nedeljo prav tako imele dve tekmi. Prva bo na vrsti že ob 9. uri, a bo sprinterska z le eno serijo, sledila bo klasična tekma z dvema serijama ob 10.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice