Šport > Zimski športi
3065 ogledov

Prevc zaostala za veliko tekmico, skupno pridobila

Nika Prevc Epa
Nika Prevc je v kvalifikacijah v Trondheimu zaostala za dvema tekmovalkama. Tik pred njo se je uvrstila neposredna tekmica za veliki kristalni globus Avstrijska Eva Pinkelnig.

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (123,5 točke) je v kvalifikacijah za posamično tekmo na srednji skakalnici v Trondheimu zasedla tretje mesto. V seštevku norveške turneje Raw Air je 18-letnica pred današnjo posamično tekmo (18.00) napredovala s petega na četrto mesto.

Nika Prevc v Oslu Pojasnjujemo Šport Besen kot ris: "Zmago je Niki ukradla žirija, z nami počnejo, kar hočejo"

Prevc je v kvalifikacijah skočila 97,5 m in zasedla tretje mesto. Boljši sta bili le Norvežanka Eirin Maria Kvandal (125,6) in Avstrijka Eva Pinkelnig (124,6), ki sta skočili dva metra dlje.

Od preostalih Slovenk je bila najvišje Nika Križnar (110,9) na 11. mestu. Katra Komar (104,1) je bila 17., Ema Klinec (95,3) 26., Taja Bodlaj (91,5) pa 34.

Nika Prevc Oslo Šport Krešejo se mnenja glede Nike Prevc, svoje povedal tudi Gros

V skupnem seštevku norveške turneje je po šestih izpeljanih serijah še naprej vodilna Kvandal (714,3 točke). Pinkelnig na drugem mestu zaostaja 31,4 točke, Nemka Katharina Schmid na tretjem 36,9 točke, Nika Prevc na četrtem pa ima 46,2 točke zaostanka.

Posamična tekma za ženske se bo začela ob 18. uri. Še pred tem bodo na vrsti moški, ki jih prva serija posamične tekme na srednji skakalnici čaka ob 16. uri. Nastopilo bo pet Slovencev, najvišje pa je v skupnem seštevku turneje Peter Prevc na četrtem mestu.

Sundal Po uspehu kariere Šport Konec je, skakalec delil slabo novico: "Bolečina je prehuda" Kraft "Malce pretirava" Šport Trener Norvežanov ni mogel verjeti, kaj je zanj storil Kraft

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.