Šport > Zimski športi
16310 ogledov

Sprememba, Nika Prevc mora le doskočiti za skupno zmago

Nika Prevc Trondheim Epa Nika Prevc na stopničkah v Trondheimu.
Razmere v Vikersundu so sezono skrajšale še za eno tekmo, Nika Prevc pa je tako že pred skupno zmago.

Organizatorji v Vikersundu so po sobotni odpovedi ženske tekme v nedeljo načrtovali kar dve ženski preizkušnji, a se to ne bo zgodilo. Ob objavi novega urnika bo tako v nedeljo na sporedu najprej poskusna serija, ob 10. uri pa se bo začela še povsem običajna tekma z dvema serijama. Načrtovana preizkušnja z le eno serijo, ki naj bi bila po prvotnem načrtu ob 9. uri, je bila izločena iz programa.

To pomeni, da sta do konca sezone svetovenga pokala za ženske ostali le še dve tekmi, zadnja bo na sporedu v Planici. Ker ima ob tem Nika Prevc v skupnem seštevku kar 194 točk prednosti pred Avstrijko Evo Pinkelnig, to pomeni, da ji zdaj za veliki kristalni globus zadošča že sedem točk. Te bo dobila že v primeru, da ne bo diskvalificirana. Na letalnici v Vikersundu bo namreč nastopilo le 17 tekmovalk, tudi v primeru, da Pinkelnigova za zmago prejme 100 točk in je naša nosilka rumene majice zadnja, pa bo tako Prevc prejela 14 točk za 17. mesto.

Slovenija je tako tik pred osvojitvijo drugega velikega kristalnega globusa v ženskih skokih, v sezoni 2020/21 je bila najboljša Nika Križnar.

V nedeljo bosta v Vikersundu dve moški preizkušnji. Ob 11. uri se bo začela tekma z eno serijo, nastopilo bo 40 tekmovalcev.

Ob 15.30 se bo začela druga tekma s tremi serijami, v prvi bo nastopilo 30 skakalcev, v drugi 20, v tretji pa 10.

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:51 17.marec 2024.

    A lahko kar iz mize?

  • optimist11 07:41 17.marec 2024.

    Pravilna odločitev. Na velikanki skače veliko deklet prvič in dve tekmi zapored sta tudi psihična obremenitev, ki lahko privede do padcev. Prav tako so dekleta utrujena od dolge sezone. Vsem skakalkam želim lepe in varne polete.

Sorodne novice