Šport
1433 ogledov

Domen Prevc vodil po prvi seriji, nato pa velika smola v finalu

Domen Prevc Epa
Domen Prevc je vodil po prvi seriji smučarskih skokov na slovitem Holmenkollnu, nato pa v drugo za las ostal brez stopničk. Dve desetinki sta namreč zmanjkali do tretjega Krafta.

V drugo so vsi slovenski orli z izjemo Timija Zajca – ta je pridobil šest mest – pokvarili svoje uvrstitve. Peter Prevc in Lovro Kos sta si po prvi seriji delila šesto mesto, nato pa se v drugo obema skok v težkih razmerah ni posrečil. Peter je na koncu pristal na 11. mestu, Lovro na 13., Anže Lanišek pa je v finalu izgubil šest mest in je bil na koncu 17. Timi Zajc je napredoval na 20. mesto.

Najboljše izhodišče po prvi seriji je imel Domen Prevc, ki je v močni konkurenci tekem v Oslu vodil. V drugo sta mu rokavico vrgla Johann Andre Forfang in Rjoju Kobajaši, ki jima je kljub brezvetrju uspel izjemen skok. Domen Prevc je v drugo pristal pri 121 metrih, na koncu pa je za le dve desetinki točke zaostal za tretjim Kraftom. 

Tekmovalec, ki se mu je celo nasmehovala druga zmaga v sezoni po uspehu v Sapporu, na koncu ni vbil nezadovoljen. "Za mano je čudovit dan. Res so se stvari skoraj čisto poklopile. V drugi seriji je malo manjkalo. Zelo sem vesel, kljub temu, da je bilo prvo mesto po prvi seriji in zdaj četrto. A glede na treninge in ves pretekli teden sem zelo vesel, kako sem to izpeljal," je dejal najboljši Slovenec.

Zmage se je veselil domačin Forfang, zbral je 261 točk oz. le točko več od drugouvrščenega Japonca Rjojuja Kobajašija. Avstrijec Stefan Kraft je lahko z današnjim dnevom zadovoljen, saj je osvojil pomembne točke v boju za veliki kristalni globus, kjer prednost pred Japoncem zdaj znaša 276 točk.

"Prva postojanka je za nami. Zapuščamo jo z mešanimi občutki, predvsem zaradi rezultatov. Nivo skakanja je pri fantih zelo visok, res jih moram pohvaliti, da so dobro odprli turnejo. Verjamem, da se bo poklopilo tudi s skakalnicami in da lahko pričakujemo dobre rezultate naprej," pred selitvijo na sever pravi glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota.

Po prvi seriji kazalo izvrstno

Domen Prevc je vodil po prvi seriji tekme smučarskih skokov v Oslu. Drugi je bil vodilni skakalec zime, Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa domačin Johann Andre Forfang

Domnu je v prvi seriji uspel zares izjemen skok, in sicer je pristal pri 134,5 metra, ob tem pa dobil tudi lepe ocene za slog in tako v točkovni zbir vzel 137,2 točke. Kraft je s skokom 132 metrov zaostal za 1,8 točke, Forfang na tretjem mestu pa 3,5 točke.

Odlično so s svojimi skoki opravili tudi preostali slovenski orli: Lovro Kos (137 metrov) je namreč po prvi seriji bil šesti, mesto si je delil z reprezentančnim kolegom Petrom Prevcem (128 metrov/130,1 točke), Anže Lanišek pa je bil 11. (124,5 metra/126,1 točke). 

Skok se je v slabih razmerah malce ponesrečil Timiju Zajcu, ki je s 119 metri pristal na 26. mestu. Hladen tuš pa je doživel vodilni skakalec norveške turneje Avstrijec Daniel Huber, ki je po ponesrečenem skoku pristal na 39. mestu in ostal brez finala.

Končni vrstni red:

1. Johann Andre Forfang (Nor) 261,0 točke
2. Rjoju Kobajaši (Jap) 260,0 
3. Stefan Kraft (Avt) 254,9 
4. Domen Prevc (Slo) 254,7
5. Robert Johansson (Nor) 253,1
...
11. Peter Prevc (Slo) 243,1
13. Lovro Kos (Slo) 242,5
17. Anže Lanišek (Slo) 232,6
20. Timi Zajc (Slo) 224,3

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.