Grozljiv padec prekinil tekmo

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški alpski smučar Jared Goldberg je poskrbel za najbolj šokanten prizor druge smukaške tekme v Kvitfjellu.
Oglej si celoten članek

Grd padec ameriškega smučarja Jareda Goldberga je zaznamoval predzadnji moški smuk v letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki ga je dobil Norvežan Kjetil Jansrud.

Goldberg se je na progo podal s številko 22 v času, ko je kasnejši uradni zmagovalec v ciljni areni že odgovarjal na vprašanja novinarjev in se veselil pomembe zmage, s katero je naredil velik korak k osvojitvi malega kristalnega globusa v kraljevski disciplini.

Pozornost gledalcev se je hitro preselila na smukaško progo, kjer je Goldberg pred prvim skokom zgrešil idealno linijo in zadel vratca, nato pa nenadzorovano poletel v zrak. Sledil je močan udarec ob snežno podlago in trd pristanek v zaščitni ogradi.

Goldberg se je ujel v zaščitno mreži in moral počakati na pomoč delavcev ob stezi, kasneje pa se je izkazalo, da jo je v grozljivem padcu odnesel brez hujših posledic. Sledila je daljša prekinitev tekme, zdravniška služba pa je v tem času pripravila vse potrebno, da bi tekmovalca prepeljala v dolino.

Toda Američan, ki se je očitno izognil zvinom in polomljenim kostem, je pomoč zavrnil in se kar sam odpeljal proti ciljni areni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.