Šport > Zimski športi
80 ogledov

Grozljiv padec prekinil tekmo

jared goldberg EPA
Ameriški alpski smučar Jared Goldberg je poskrbel za najbolj šokanten prizor druge smukaške tekme v Kvitfjellu.

Grd padec ameriškega smučarja Jareda Goldberga je zaznamoval predzadnji moški smuk v letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki ga je dobil Norvežan Kjetil Jansrud.

Goldberg se je na progo podal s številko 22 v času, ko je kasnejši uradni zmagovalec v ciljni areni že odgovarjal na vprašanja novinarjev in se veselil pomembe zmage, s katero je naredil velik korak k osvojitvi malega kristalnega globusa v kraljevski disciplini.

Pozornost gledalcev se je hitro preselila na smukaško progo, kjer je Goldberg pred prvim skokom zgrešil idealno linijo in zadel vratca, nato pa nenadzorovano poletel v zrak. Sledil je močan udarec ob snežno podlago in trd pristanek v zaščitni ogradi.

Goldberg se je ujel v zaščitno mreži in moral počakati na pomoč delavcev ob stezi, kasneje pa se je izkazalo, da jo je v grozljivem padcu odnesel brez hujših posledic. Sledila je daljša prekinitev tekme, zdravniška služba pa je v tem času pripravila vse potrebno, da bi tekmovalca prepeljala v dolino.

Toda Američan, ki se je očitno izognil zvinom in polomljenim kostem, je pomoč zavrnil in se kar sam odpeljal proti ciljni areni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.