Grozljiva padca, kriki smučark parali ušesa

Foto: Epa
Foto: Epa
Na ženskem superveleslalomu v Italiji je mlada Norvežanka priletela v zaščitno ograjo.
Oglej si celoten članek

Val di Fassa je v nedeljo smučarke pričakala v lepem vremenu, pogoji za superveleslalomsko tekmo so bili odlični. S progo je najbolje opravila domačinka Federica Brignone, ki je prehitela tudi letos izjemno Švicarko Laro Gut-Behrami.

Kot trinajsta je startala Kajsa Vickhoff Lie. 22-letna Norvežanka pa nastopa ni končala, saj je v srednjem delu proge naredila napako. Izgubila je ravnotežje, grdo padla in drsela po snegu ter pristala v zaščitni ograji, kjer je nemočno obležala.

Tekma je bila prekinjena za več kot 20 minut, medtem ko je zdravstveno osebje oskrbovalo Skandinavko. Po njo je prišel helikopter in jo odpeljal v bolnišnico.

Po prvih neuradnih informacijah je Lieva utrpela kompliciran zlom noge. Več o njenem stanju bo znanega v naslednjih urah.

Veleslalom Žan Kranjec do visoke uvrstitve v Bolgariji

Kot da to še ni bilo dovolj, jo je s številko 21 nato hudo skupila še Rosina Schneeberger. 27-letna Avstrijka je že po nekaj sekundah vožnje zdrsnila in z desno nogo zapela vratca.

Koleno se je grdo obrnilo in Tirolka je, tako kot Lieva, pristala v ograji. Njeni kriki bolečine so dali vedeti, da je prišlo do resne poškodbe.

Sledila je še ena daljša prekinitev. Tudi po Schneebergerjevo je prišel helikopter ter jo odpeljal v bolnišnico. 

Rezultate superveleslaloma v Val di Fassi si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.