Grozljiv padec v Jerezu, krivec nato plačal visoko ceno

Foto: Epa
Foto: Epa
Na dirki v razredu motoGP je že v prvem krogu prišlo do hude nesreče.
Oglej si celoten članek

V španskem Jerezu je na dirki za VN Andaluzije zmagal Francoz Fabio Quartararo pred Maverickom Viñalesom in Valentinom Rossijem.

VN Andaluzije Quartararo stoodstoten, Rossi po dolgem času na stopničkah

Quartararo je slavil drugič zapored in izkoristil odsotnost aktualnega svetovnega prvaka Marca Márquez, ki še vedno okreva po padcu na pretekli preizkušnji.

Tudi danes je bilo na stezi v Jerezu, kjer so se gume hitro obrabile, kar nekaj nesreč in padcev. Najhujšega med njimi je takoj po startu doživel Portugalec Miguel Oliveira. Slednji je startal slabo in skušal nadoknaditi zamujeno, a načrte mu je prekrižal Brad Binder.

Oba dirkača tekmujeta z motorjem znamke KTM in ob stiku obeh vozil je Oliveira grdo padel, nato pa ga je Binder še zadel, potem ko je pristal na asfaltu. Portugalca so s prizorišča odnesli na nosilih.

A tudi Binder ni končal dirke. Južnoafričan je v enem od zavojev naredil napako, pri tem pa ga je vrglo v zrak, postavilo na glavo in nato zalučalo proti tlom.

Naslednja dirka v letos zaradi covida-19 močno prirejenem koledarju svetovnega prvenstva bo preizkušnja za VN Češke v Brnu 9. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:40 26. Julij 2020.

    Vsi mediji, katerikoli, poročajo samo o motoGP, kot da, bi bil to najpomembnejši šport poleg nogometa. Na Proplusu, bi odpuščali, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.