Grozljivka na letalnici: Norvežan v zraku izgubil ravnotežje ter strmoglavil

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Svetovno prvenstvo v poletih v Vikersundu bi se skorajda odprlo na tragičen način.
Oglej si celoten članek

Po Zimskih olimpijskih igrah v Pekingu je pred nami še drugi vrhunec skakalne sezone, saj se danes s kvalifikacijami pričenja Svetovno prvenstvo v poletih v norveškem Vikersundu.

Še preden pa se najboljši letalci na svetu pomerijo za prestižni naslov, pa je bilo potrebno opraviti še formalni del, kot je med drugim tudi otvoritev in preizkus skakalnice.

Foto: Epa Daniel Andre Tande Planica padec

Prav omenjeni dogodek pa je poskrbel za pravo srhljivko, potem ko je vsem ljubiteljem skakanja še predobro v spomin zapisan lanski grozljivi padec Daniela Andreja Tandeja v Planici, ko se je nekaj časa celo boril za življenje, katerega mu je na koncu rešila vrhunska reakcija zdravniške službe.

Tokrat pa je za šok vseh prisotnih poskrbel mladi Norvežan Iver Olaussen, ki je tako kot Tande po odrivu v zraku izgubil ravnotežje ter strmoglavil na doskočišče.

Na srečo pa je letalnica v Vikersundu nekoliko drugačna od planiške in 20-letnik ni padel s tolikšne višine, prav tako mu je uspelo nekako pristati na zadnjici, tako da je zgolj oddrsel po doskočišču, smuči so se hitro odpele, tako da ni prišlo niti do nobenih poškodb kolena.

Kljub temu da je sprva izgledalo grozljivo in je vsem zastal dih, pa padec ni pustil nobenih hujših posledic, saj se je Olaussen kmalu znova znašel na zaletišču, s poletom 234 metrov pa je celo postavil daljavo dneva.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.