Grozljivo: dirkač poletel, a preživel

Foto: Žurnal24 V videu poglejte, kakšna je bila nesreča iz tega zornega kota. (Foto: YouTube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Zadel je ob dirkalnik pred sabo. Vrglo ga je več kot 10 metrov visoko, letel je in se obrnil ter pristal v zaščitni ogradi. Nesrečniku je ime Ricardo Teixteira. Zgodilo pa se je na drugi dirki formule 2 v Marakešu.
Oglej si celoten članek

Na drugi dirki druge preizkušnje sezone formule 2 (v kateri bi letos lahko sodeloval tudi Slovenec David Rotar, a so mu finance to preprečile) se je zgodila dih jemajoča nesreča. Ricardo Teixeira je rahlo zadel v dirkalnik Ivana Samarina, nakar ga je vrglo v zrak. Več metrov nad tlemi je naredil pirueto in poletel prek dirkača pred njim. Po nekaj sekundah letanja je končal v zaščitni ogradi. Iz dirkalnika je izstopil z nekaj praskami in bolečinami v vratnih mišicah.

"Težko opišem, kako je bilo. Zelo nenavaden občutek. Dogajalo se je kot v počasnem posnetku. Oči sem imel povsem odprte in sem si govoril: 'Nebo, tla, nebo, oh, dirkalnik'. Mislim sem si: 'Tole bo pa bolelo'. A me ni bilo strah. Ko sem pristal, sem močno trčil ob zid. Čutil sem nekaj bolečin v mišicah. Dirkalnik je hudo nesrečo zelo dobro zdržal. Nato sem zavonjal, da se nekaj žge, in se hitro pobral iz dirkalnika," je nesrečo opisal Teixeira, ki je imel toliko sreče v hudi nesreči.

Poglejmo posnetek nesreče iz dirkalnika Paula Reesa. Nesreča se zgodi na minuti in 12 sekundah videa, ko nesrečnik poleti prek Reesa:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.