Šport > Moto športi
25 ogledov

Grozljivo: dirkač poletel, a preživel

V videu poglejte, kakšna je bila nesreča iz tega zornega kota. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Zadel je ob dirkalnik pred sabo. Vrglo ga je več kot 10 metrov visoko, letel je in se obrnil ter pristal v zaščitni ogradi. Nesrečniku je ime Ricardo Teixteira. Zgodilo pa se je na drugi dirki formule 2 v Marakešu.

Na drugi dirki druge preizkušnje sezone formule 2 (v kateri bi letos lahko sodeloval tudi Slovenec David Rotar, a so mu finance to preprečile) se je zgodila dih jemajoča nesreča. Ricardo Teixeira je rahlo zadel v dirkalnik Ivana Samarina, nakar ga je vrglo v zrak. Več metrov nad tlemi je naredil pirueto in poletel prek dirkača pred njim. Po nekaj sekundah letanja je končal v zaščitni ogradi. Iz dirkalnika je izstopil z nekaj praskami in bolečinami v vratnih mišicah.

"Težko opišem, kako je bilo. Zelo nenavaden občutek. Dogajalo se je kot v počasnem posnetku. Oči sem imel povsem odprte in sem si govoril: 'Nebo, tla, nebo, oh, dirkalnik'. Mislim sem si: 'Tole bo pa bolelo'. A me ni bilo strah. Ko sem pristal, sem močno trčil ob zid. Čutil sem nekaj bolečin v mišicah. Dirkalnik je hudo nesrečo zelo dobro zdržal. Nato sem zavonjal, da se nekaj žge, in se hitro pobral iz dirkalnika," je nesrečo opisal Teixeira, ki je imel toliko sreče v hudi nesreči.

Poglejmo posnetek nesreče iz dirkalnika Paula Reesa. Nesreča se zgodi na minuti in 12 sekundah videa, ko nesrečnik poleti prek Reesa:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.