Grozljivo! Motorist zapeljal med navijače, Pogačar za las ušel katastrofi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovito E3 Saxo klasiko je poleg zmage Wouta van Aerta zaznamoval šokanten dogodek, ko je motor s fotografom zapeljal med gledalce ob progi.
Oglej si celoten članek

Petkova spektakularna enodnevna kolesarska dirka E3 Saxo klasika se ni razpletla po slovenskih željah, saj je naš Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) na zahtevnih, mnogokrat tlakovanih vzponih v bližini Harelbekeja večkrat dokazal, da je najmočnejši kolesar na dirki, a se mu vseeno ni uspelo rešiti Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix) in Wouta van Aerta (Jumbo-Visma), ki sta bila v ciljnem sprintu močnejša od izjemnega Slovenca.

'Mala Flandrija' Pogi v obračunu treh velikih za zmago, odličen tudi Mohorič

Pogačar je vedel, da proti izjemnima specialistoma za klasike nima pravih možnosti v samem sprintu, zato je tekom dirke večkrat napadel, med zadnjim tlakovanim vzponom na sloviti Oude Kwaremont pa se je z izjemnim napadom uspel otresti prav vseh spremljevalcev, razen omenjene dvojice. Pogačar je bil tudi dosti močnejši od Van Aerta, ki je počasi začel izgubljati stik z vodilno dvojico. Nato pa katastrofa ...

Motorist, ki je tik pred Pogačarjem prevažal fotografa, je namreč na mokrih in spolzkih granitnih kockah izgubil ravnotežje, zapeljal celo med gledalce ter se prevrnil na cesto. Slovenec, ki je narekoval silovit tempo, se je ravno še za las uspel ogniti padlemu motorju, cel incident pa mu je ravno toliko uspel pokvariti ritem, da se je vodilni dvojici uspel približati Van Aert, ki je pred tem že kar precej zaostal, nato pa ujel vodilno dvojico, ki si do vrha vzpona ni več uspela privoziti dovolj velike velike prednosti pred Belgijcem. 

Prepovedan pomoč Van Aert premagal Tadeja na nedovoljen način, sodniki zamižali na eno oko

Kaj bi se zgodilo s kasnejšim zmagovalcem Van Aertom, če ne bi incident pokvaril Pogačarjevega napada, ne bomo vedeli nikoli. Prav tako pa se ob skopih informacijah iz Belgije trenutno še ne ve, če jo je v tej grozljivki huje skupil kateri izmed gledalcev. Le upamo lahko, da je z njimi vse v redu.

  Šport Katera mesta bodo gostila dirko po Sloveniji? Tu je odgovor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:36 25. Marec 2023.

    Mal nej proba kako zgleda, če te podrejo gledalci, škoda, da ga niso!

  • 14:33 25. Marec 2023.

    Bravo Pogi 💪✌✌

  • 14:20 25. Marec 2023.

    spet en bučk od gladlcev, ki mora biti na sredi ceste .. tele kolsarske tekme so res počasiratale čudne. si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.