Guardiola se je na Camp Nou poslovil brez govora

Foto: EPA barcelona kraljevi pokal carlos puyol Foto: EPA barcelona kraljevi pokal pep guardiola Foto: EPA barcelona kraljevi pokal Foto: EPA barcelona kraljevi pokal lionel messi Foto: EPA barcelona kraljevi pokal pep guardiola tito vilanova Foto: EPA barcelona kraljevi pokal
Nogometaši Barcelone so svoj šestindvajseti pokalni naslov proslavili na Camp Nou, kjer se je zbralo kar 40 tisoč navijačev. Odmevala je glasba in hrumel je ognjemet, a velikih poslovilnih govorov ni bilo, le zahvala vsem pristašem po mnenju mnogih najboljšega nogometnega kolektiva na svetu.
Oglej si celoten članek

Barcelona je zmago v španskem pokalu proslavila s poklonom vsakemu igralcu posebej, ekipa pa je po zelenici naredila tudi častni krog. Thiago Alcantara, ki je na obračunu z Athleticom Bilbao staknil poškodbo, je odhajajočega Guardiolo objemal večino častnega kroga. Prav vsi so nosili spominsko majico, na kateri je bila Pepova slika in vsi pokali, ki jih je ekipa osvojila v času njegovega štiriletnega vodenja katalonskega kluba.

Slavje se je začelo z nagovorom Andreasa Inieste, ki se je zahvalil vsem oboževalcem. ''Vaša podpora nam daje moč, vi ste naš motor,'' je povedal Iniesta. Nadaljeval je Victor Valdes: ''Navijači, imetniki sezonskih kart, podporniki Barcelone, to je poseben dan in zahvaljujemo se vsem, da ste prišli.'' Xavi, ki je v Madridu ob odsotnosti Carlesa Puyola v zrak dvignil lovoriko kraljevega pokala, je prav tako povedal nekaj besed. ''Rad bi se zahvalil vsem, ki so danes tu. Najboljši navijači na svetu ste, hvala vam.'' Zadnjo besedo pa je imel Carles Puyol. ''Srečni smo, da smo lahko del te ekipe. Danes stojimo skupaj in čestitamo vam za vašo podporo,'' je povedal Puyol.

Ostali igralci, bivši trener Guardiola in njegov naslednik Tito Vilanova govora niso imeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:34 27. Maj 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.