Šport > Nogomet
1 ogledov

Guardiola se je na Camp Nou poslovil brez govora

barcelona kraljevi pokal
1/6
EPA
Nogometaši Barcelone so svoj šestindvajseti pokalni naslov proslavili na Camp Nou, kjer se je zbralo kar 40 tisoč navijačev. Odmevala je glasba in hrumel je ognjemet, a velikih poslovilnih govorov ni bilo, le zahvala vsem pristašem po mnenju mnogih najboljšega nogometnega kolektiva na svetu.

Barcelona je zmago v španskem pokalu proslavila s poklonom vsakemu igralcu posebej, ekipa pa je po zelenici naredila tudi častni krog. Thiago Alcantara, ki je na obračunu z Athleticom Bilbao staknil poškodbo, je odhajajočega Guardiolo objemal večino častnega kroga. Prav vsi so nosili spominsko majico, na kateri je bila Pepova slika in vsi pokali, ki jih je ekipa osvojila v času njegovega štiriletnega vodenja katalonskega kluba.

Slavje se je začelo z nagovorom Andreasa Inieste, ki se je zahvalil vsem oboževalcem. ''Vaša podpora nam daje moč, vi ste naš motor,'' je povedal Iniesta. Nadaljeval je Victor Valdes: ''Navijači, imetniki sezonskih kart, podporniki Barcelone, to je poseben dan in zahvaljujemo se vsem, da ste prišli.'' Xavi, ki je v Madridu ob odsotnosti Carlesa Puyola v zrak dvignil lovoriko kraljevega pokala, je prav tako povedal nekaj besed. ''Rad bi se zahvalil vsem, ki so danes tu. Najboljši navijači na svetu ste, hvala vam.'' Zadnjo besedo pa je imel Carles Puyol. ''Srečni smo, da smo lahko del te ekipe. Danes stojimo skupaj in čestitamo vam za vašo podporo,'' je povedal Puyol.

Ostali igralci, bivši trener Guardiola in njegov naslednik Tito Vilanova govora niso imeli.

Komentarjev 1
  • grega.prebil 11:34 27.maj 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **