Guerrero pokopal Mehiko

Foto: EPA Paolo Guerrero, Copa America Foto: EPA Paolo Guerrero, Copa America Foto: Reuters Giovani dos Santos, Rafael Marquez, Copa America Foto: Reuters Paolo Guerrero Foto: EPA Giovani dos Santos, Copa America Foto: EPA Rafael Marquez, Copa America, Acasiete Foto: EPA Paolo Guerrero, Copa America Foto: EPA Diego Forlan, Medel, Copa America Foto: EPA Alexis Sanchez, Copa America Foto: EPA Diego Forlan, Pereira, Copa America Foto: EPA Diego Forlan, Vidal, Copa America Foto: EPA Diego Forlan, Copa America
Letošnja Copa America bo očitno minila v znamenju "malih" reprezentanc. Peru je z zadetkom Paola Guerrera z 1:0 odpravil Mehiko, ki je vse dlje od napredovanja. Urugvaj in Čile sta se razšla brez zmagovalca (1:1).
Oglej si celoten članek

Mehika se tudi v drugem kolu skupinskega dela 43. Cope Americe ni proslavila in tako še naprej ostaja brez točke. Po porazu proti Čilu so Mehičani klonili tudi proti Peruju, ki je slavil z zadetkom nekdanjega napadalca Bayerna Paola Guerrera (drugi zadetek na tekmovanju). Odločilni trenutek srečanja v Mendozi se je zgodil v 83. minuti, ko je povsem osamljeni Guerrero na daljši vratnici žogo le z nekaj metrov potisnil v mrežo. Mehika mora za napredovanje v zadnjem kolu skupinskega tekmovanja premagati Urugvaj in upati na ugoden razplet v drugih dveh skupinah (v nadaljnje tekmovanje napredujeta prvi dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljši dve tretjeuvrščeni).

Naloga pa bo za Mehičane vse prej kot lahka, saj tudi četrti reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva voda teče v grlo. Urugvaj je v drugem kolu proti Čilu vpisal nov neodločen izid in je pri le dveh točkah daleč od napredovanja.

Zelo razgibano srečanje so bolje začeli Urugvajci. Že v prvem polčasu sta Diego Forlan in Luis Suarez zastreljala dve lepi priložnosti. Na drugi strani se je po nespretnem posredovanju Diega Lugana tresla prečka, a izid je ostal nespremenjen. Tako je bilo do 54. minute, ko je po podaji Suareza Urugvaj v vodstvo popeljal Alvaro Parreira. Deset minut kasneje pa izenačenje. Podajo Jeana Beausejourja je izkoristil Alexis Sanchez in Čilu zagotovil točko.

Copa America, 2. kolo:

Skupina C

Peru : Mehika 1:0 (0:0)
Guerrero (83)

Urugvaj : Čile 1:1 (0:0)
Pereira (54); Sanchez (65)

Lestvica: 1. Čile 4 točke, 2. Peru 4, 3. Urugvaj 2, 4. Mehika 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.