Šport > Nogomet
19 ogledov

Guerrero pokopal Mehiko

Paolo Guerrero
1/12
Reuters
Letošnja Copa America bo očitno minila v znamenju "malih" reprezentanc. Peru je z zadetkom Paola Guerrera z 1:0 odpravil Mehiko, ki je vse dlje od napredovanja. Urugvaj in Čile sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Mehika se tudi v drugem kolu skupinskega dela 43. Cope Americe ni proslavila in tako še naprej ostaja brez točke. Po porazu proti Čilu so Mehičani klonili tudi proti Peruju, ki je slavil z zadetkom nekdanjega napadalca Bayerna Paola Guerrera (drugi zadetek na tekmovanju). Odločilni trenutek srečanja v Mendozi se je zgodil v 83. minuti, ko je povsem osamljeni Guerrero na daljši vratnici žogo le z nekaj metrov potisnil v mrežo. Mehika mora za napredovanje v zadnjem kolu skupinskega tekmovanja premagati Urugvaj in upati na ugoden razplet v drugih dveh skupinah (v nadaljnje tekmovanje napredujeta prvi dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljši dve tretjeuvrščeni).

Naloga pa bo za Mehičane vse prej kot lahka, saj tudi četrti reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva voda teče v grlo. Urugvaj je v drugem kolu proti Čilu vpisal nov neodločen izid in je pri le dveh točkah daleč od napredovanja.

Zelo razgibano srečanje so bolje začeli Urugvajci. Že v prvem polčasu sta Diego Forlan in Luis Suarez zastreljala dve lepi priložnosti. Na drugi strani se je po nespretnem posredovanju Diega Lugana tresla prečka, a izid je ostal nespremenjen. Tako je bilo do 54. minute, ko je po podaji Suareza Urugvaj v vodstvo popeljal Alvaro Parreira. Deset minut kasneje pa izenačenje. Podajo Jeana Beausejourja je izkoristil Alexis Sanchez in Čilu zagotovil točko.

Copa America, 2. kolo:

Skupina C

Peru : Mehika 1:0 (0:0)
Guerrero (83)

Urugvaj : Čile 1:1 (0:0)
Pereira (54); Sanchez (65)

Lestvica: 1. Čile 4 točke, 2. Peru 4, 3. Urugvaj 2, 4. Mehika 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.