Hadalin: Dobra naložba za prihodnost

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Prvi slovenski slalomist Štefan Hadalin se bo v olimpijsko sezono, ki jo bodo zaznamovale februarske zimske olimpijske igre v Južni Koreji, podal z novimi smučmi.
Oglej si celoten članek

Dvaindvajsetletni Vrhničan se je odločil za novega opremljevalca smuči, njegov novi serviser je Barnaba Greppi, ki je sodeloval tudi s Švicarko Laro Gut.

"Zamenjal sem opremljevalca smuči. Sedaj grem na Rossignol. Z novo opremo in serviserjem. To je bilo tudi ključno, da sem se odločil za menjavo. Na sneg grem prvič v ponedeljek. V menjavi vidim svoj potencial, ki ga še lahko unovčim v veleslalomu. Za prihodnost je to sigurno dobra naložba," je včeraj v Solkanu pri Novi Gorici razkril Hadalin, trenutno najboljši slovenski alpski smučar v slalomu.

Hadalin skupaj z veleslalomistom Žanom Kranjcem tvori slovensko reprezentanco za svetovni pokal v tehničnih disciplinah. Kranjec je bil ob koncu minule sezone najvišje uvrščeni Slovenec v veleslalomu, Hadalin pa v slalomskem seštevku.

Hadalin skupaj s slovensko moško smučarsko reprezentanco končuje štiritedenski sklop kondicijskih priprav v Novi Gorici in Gradežu, v ponedeljek pa se bosta skupaj s Kranjcem podala že na sneg, na prelaz Stelvio v Italijo, kjer bosta imela tri dni časa za preizkus opreme. Kranjec, Hadalin, Žan Grošelj in Jakob Špik se bodo 10. avgusta podali na južno poloblo v argentinsko Ushuaio, kjer bodo opravili ključni del priprav na novo sezono svetovnega pokala, ki se bo začela konec oktobra s tradicionalno ledeniško premiero v Söldnu.

Moška ekipa za hitre discipline bo ključni del priprav na snegu odpravila v La Parvi, kamor se bodo varovanci trenerja Petra Pena odpravili 24. avgusta. Smukačem se bo v Čilu pridružila tudi aktualna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec.

Moška smučarska reprezentanca bo danes končala priprave na Goriškem, za fanti bodo v ponedeljek priprave z bazo v Solkanu začele članice ženske smučarske reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.