Haig s samostojnim pobegom do zmage

Foto: EPA Jack Haig.
Foto: EPA Jack Haig.
Avstralec Jack Haig je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Poljski.
Oglej si celoten članek

Kolesar ekipe Orica-Scott Jack Haig je v zahtevni, 189 kilometrov dolgi gorski etapi s ciljem v Zakopanah do svoje prve zmage v karieri prišel s samostojnim pobegom, v cilju pa je imel 51 sekund prednosti pred zasledovalno skupino.

V njej je imel največ moči nizozemski kolesar Skya Wout Poels, tretje mesto je zasedel Luksemburžan Bob Jungels. Portugalec Rui Costa je bil četrti, Nizozemec Vilco Kelderman peti, Italijan Vincenzo Nibali šesti, Rus Ilnur Zakarin sedmi, Poljak Rafael Majka osmi, Britanec Adam Yates pa deveti.

Odhaja še Nieve Froome izgublja glavne pomočnike

V zasledovalni skupini je na cilj kot 12. prišel tudi Belgijec Dylan Teuns (BMC Racing Team), ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Pred Majko ima šest sekund prednosti, tretji je z desetim sekundami zaostanka Kelderman.

Od Slovencev je bil najboljši Simon Špilak, z zaostankom osmih minut in 31 sekund je zasedel 43. mesto, Matej Mohorič je bil 52., zaostal je 12 minut in štiri sekunde, Jan Tratnik, ki je nekaj časa poskušal ujeti ubežno skupino, 63., njegov zaostanek je znašal 15 minut in 50 sekund, Luka Mezgec pa je odstopil, ni hotel trošiti moči pred evropskim prvenstvom v Herningu.

V skupnem seštevku Slovencev ni med najboljšimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.