Hajduku 15.000 evrov kazni

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Evropska nogometna zveza (Uefa) je splitskemu Hajduku določila plačilo 15.000 evrov kazni in mu naložila delno zaprtje stadiona Poljud zaradi rasističnih izgredov na koprski Bonifiki na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo.
Oglej si celoten članek

Hajduk bo tako naslednji četrtek proti norveškemu Stromsgodsetu moral zapreti stadion za najmanj 500 gledalcev. Hrvaški klub pa ima v postopku še tri prijave Uefe zaradi prepovedane pirotehnike in je zato pričakovati še dodatne denarne kazni.

"Tokrat gre za relativno blago kazen, čeprav gre za resen incident, ki jih Uefa strogo kaznuje. navijače naprošamo, da na Poljudu in na vseh ostalih stadionih ne dajejo povoda Uefi za nove kazni. Naslednji podoben incident bi bil katastrofalen za klub in navijače, šlo bi za vsaj 50 tisoč evrov globe in tekmo pred zaprtimi tribunami. Pozivamo navijače, da se obnašajo korektno in da naj imajo v mislih, da bo ob naslednjih izpadih najbolj nastradal Hajduk, naša ekipa in ostali navijači," je dejal predsednik dalmatinskega ponosa Marin Brbić

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.