Šport > Nogomet
55 ogledov

Hajduku 15.000 evrov kazni

koper Anže Petkovšek
Evropska nogometna zveza (Uefa) je splitskemu Hajduku določila plačilo 15.000 evrov kazni in mu naložila delno zaprtje stadiona Poljud zaradi rasističnih izgredov na koprski Bonifiki na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Hajduk bo tako naslednji četrtek proti norveškemu Stromsgodsetu moral zapreti stadion za najmanj 500 gledalcev. Hrvaški klub pa ima v postopku še tri prijave Uefe zaradi prepovedane pirotehnike in je zato pričakovati še dodatne denarne kazni.

"Tokrat gre za relativno blago kazen, čeprav gre za resen incident, ki jih Uefa strogo kaznuje. navijače naprošamo, da na Poljudu in na vseh ostalih stadionih ne dajejo povoda Uefi za nove kazni. Naslednji podoben incident bi bil katastrofalen za klub in navijače, šlo bi za vsaj 50 tisoč evrov globe in tekmo pred zaprtimi tribunami. Pozivamo navijače, da se obnašajo korektno in da naj imajo v mislih, da bo ob naslednjih izpadih najbolj nastradal Hajduk, naša ekipa in ostali navijači," je dejal predsednik dalmatinskega ponosa Marin Brbić

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.