Šport > Nogomet
16 ogledov

Vanoli: Ponosen sem na ekipo

koper Anže Petkovšek
Trener Kopra Rodolfo Vanoli je bil kljub izpadu zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Hajduk je napredoval s skupnim izidom 6:4.

"Hajduk je bil odličen. Čeprav smo izgubili sem ponosen na ekipo. Do 3:1 smo bili v igri, kljub uvodnemu zaostanku pa smo dobro reagirali. Zavedali smo se, da nam pred takšnim občinstvom ne bo lahko. Ko igraš proti kakovostni ekipi, lahko posamezniki poskrbijo za odločilno potezo. Lahko bi odigrali še boljše," je po porazu z 1:4 razmišljal trener kanarčkov Rodolfo Vanoli.

"Nismo izkoristili priložnosti v nasprotju z domačini. Imam pogodbo s Koprom, o tej temi lahko novinarji govorite s predsednikom. Želim si nadaljevati zgodbo v Kopru. Ogromno let sem igral v Italiji, takšno publiko kot je bila na Poljudu, pa sem srečal le v Rimu in Neaplju. Čestitke Splitčanom za izjemno vzdušje," je še dodal Italijan.

"Prvi gol nam je na široko odprl vrata, na stadionu je bila norišnica. Fante je vzdušje preprosto poneslo. Naivno smo prejeli zadetek ob koncu polčasa, a smo se nato sprostili. Koper se je nadigraval z nami, v odprti igri pa smo bili bolj učinkoviti. Tudi Maribor je imel veliko težav s Koprom, tako da je ta zmaga še posebej sladka," pa je po napredovanju Hajduka menil prvi mož na njegovi klopi Damir Burić.

Zadovoljen je bil tudi predsednik "bilih" Marin Brbić: "Koprčani so se izkazali s pogumno igro, a smo bili v dveh tekmah boljši. Fantje so odigrali imenitno tekmo. Po uvodnih dveh zadetkih smo se malce sprostili in dobili nepotreben gol, med polčasoma nam ni bilo lahko. Kljub občasnim naletom Kopra smo bili tudi v drugem polčasu dovolj suvereni in tekmo uspešno pripeljali do konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.