Haka Američane zmedla le za deset minut

Tradicionalni novozelandski ples so "kiviji" izvedli tudi pred tekmo z reprezentanco ZDA.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Nove Zelandije je po treh kolih še vedno brez zmage na Mundobasketu. Le malokdo je pričakoval, da jo bodo "Tall Blacks" dosegli v torek zvečer, ko so se pomerili z izbrano vrsto ZDA. Američani res niso imeli problemov, na koncu so slavili za 27 točk (98:71).

"Kiviji" so se favoritom dobro upirali le v prvi četrtini, ki so jo izgubili za sedem točk (27:20). Že ob polčasu so ZDA zanesljivo vodile (57:32). Morda je bila za slabši začetek Američanov zaslužna tudi haka, ki jo Novozelandci, po vzoru svojih kolegov iz ragbija, izvajajo pred vsakim srečanjem.

Bolj potrpežljivi kot Turki

Zvezdniki iz lige NBA so med izvajanjem plesa dejansko izgledali malce zmedeno in prestrašeno (kar je tudi namen hake), posebej zanimivo je bilo opazovati obraze Derricka Rosa, Kennetha Farieda in Jamesa Hardena

So pa varovanci Mika Krzyzewskega na parketu ostali do konca tradicionalnega plesa in s tem pokazali spoštovanje do rituala tekmecev. V drugem kolu Turki niso bili tako potrpežljivi in so ob začetku hake odšli z igrišča in na prvi pisk sirene počakali na klopi. Iz tabora Nove Zelandije so se takrat pritoževali, da to kaže na nespšotovanje njihove reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.