Hamilton na motocikel, Rossi v dirkalnik formule 1

Foto: Epa valentino rossi
Zvezdnika bosta zamenjala vlogi.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Autosporta bosta Lewis Hamilton im Valentino Rossi zamenjala svoja jeklena konjička na decemberskih testiranjih v Valenciji. Ideja o takšni zamenjavi obstaja že nekaj let, zdaj pa bo izpeljana s pomočjo skupnega sponzorja, gre za Monster Energy, ki ju imata oba dirkača. 

Kar nekaj motociklističnih asov, tudi Jorge Lorenzo, Marc Marquez in Dani Pedrosa, so v preteklosti že preizkušali svoje sposobnosti za volanom dirkalnika formule 1, Rossi pa je zdaj že pred 15 leti sedel v Ferrariju Michaela Schumacherja F2004 na dirkališču v Fioranu.

Do tokratne zamenjave bo prišlo teden dni po koncu sezone v formuli 1 v Abu Dabiju, Hamilton bo 9. decembra tako prvič sedel na motocikel razreda MotoGP. Britanec je sicer konec minulega leta ob pomoči tovarniških dirkačev Michaela van der Marka in Alexa Lowesa že preizkušal Yamahin R1 M Superbike. Pri Yamahi so bili impresionirani nad Hamiltonovo hitrostjo, čeprav si je zvezdnik formule 1 privoščil tudi manjšo nesrečo. 

Foto: Epa Lewis Hamilton

F1 Hamilton tik pred novim naslovom

Rossi ima nekaj več izkušenj z bolidi formule 1. Leta 2004 je po seriji testov s Ferrarijem nekaj časa celo razmišljal, da bi MotoGP zamenjal z F1. Nazadnje je v dirkalnik formule ena sicer sedel leta 2010, ko je na stezi Catalunya testiral Ferrarijev F2008.

Lani junija sta kot zadnja člana razreda MotoGP v bolidu F1 sicer sedela Marquez in Pedrosa, ki sta vozila Red Bullov RB8 iz leta 2012. na Red Bull Ringu. Lorenzo je prav tako izkoristil povezanost svojega osebnega sponzorja Monster Energyja z Mercedesovo ekipo v F1. Leta 2014 je tako v Silverstonu upravljal Mercedesov W05.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.