Hamilton na vrhu, Rosbergu kazen

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton je bil najhitrejši v kvalifikacijah formule 1 za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu.
Oglej si celoten članek

Za Lewisom Hamiltonom je drugo mesto zasedel njegov moštveni kolega pri Mercedesu Nemec Nico Rosberg, ki pa dirke ne bo začel s prve vrste, saj je bil zaradi menjave menjalnika kaznovan z odvzemom petih mest.

Tretji je bil Nico Hülkenberg (Force India), četrti pa še en nemški voznik Sebastian Vettel (Ferrari), ki pa bo podobno kot Rosberg dirko zaradi kazni začel iz ozadja.

Kvalifikacijski dan v Spielbergu so zaznamovale štiri nesreče, ki so se na srečo končale le z materialno škodo, ter številne okvare na zadnjih vzmetenjih kot posledica mnogih hitrih ovinkov na stezi.

VN Avstrije, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:07,922
2. *Nico Rosberg (Nem/Mercedes) +0,543
3. Nico Hülkenberg (Nem/Force India) 1,363
4. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 1,859
5. Jenson Button (VB/McLaren) 1,978
6. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 1,979
7. Daniel Ricciardo (Avs/Red Bull) 2,058
8. Valtteri Bottas (Fin/Williams) 2,518
9. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 3,231
10. Felipe Massa (Bra/Williams) 4,055...

* - pribitek petih startnih mest zaradi menjave menjalnika

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.