Hamilton najhitrejši, Vettel daleč zadaj

Foto: EPA
Foto: EPA
V Bahrajnu so se končala uradna testiranja formule 1 pred začetkom nove sezone. Zadnja priložnost za moštva, da preizkusijo nove dirkalnike.
Oglej si celoten članek

Zadnji dan je bil najboljši Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom, precej več skrbi pa imajo v Red Bullu, moštvu svetovnega prvaka Nemca Sebastiana Vettla. Mercedesovi motorji so imeli zadnji dan testiranj največ uspeha, saj je bil drugi Finec Valtteri Bottas v Williamsu, ki ga poganjajo nemški motorji. Ferrarijev dirkač Fernando Alonso je bil tretji.

Foto: EPA sebastian vettel bahrajn Zaradi novih pravil in uvedbe motorjev s turbinskimi polnilniki so imela številna moštva na testiranjih precej težav, največ tista, ki uporabljajo Renaultove motorje (Red Bull, Lotus in Toro Rosso), precej zadovoljnejši pa so bili pri Mercedesu.

V taboru Red Bulla vlada nemir

Najmanj pozitivnih informacij pred novo sezono so na testiranjih dobili pri Red Bulu. V ekipi svetovnega prvaka Vettla so velikokrat ostali brez enega samega prevoženega kroga v celotnem dnevu, saj so se težave na dirkalnikih kar vrstile. Nazadnje je njihov RB10 ostal v garaži v soboto, danes pa so le opravili 77 krogov, vendar je bil Vettel šele deveti, štiri sekunde slabši kot Hamilton. "Ne moremo loviti časov, ki jih postavljajo nekateri drugi. A trenutno doseženi časi sploh niso naša največja težava," je dejal Vettel in dodal: "Toda naučili smo se veliko. Imamo še dva tedna časa, upam, da bomo kar najbolje pripravljeni na začetek."

Sezona formule 1 se bo začela v avstralskem Melbournu 16. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.