Šport > Moto športi
33 ogledov

Hamilton najhitrejši, Vettel daleč zadaj

lewis hamilton bahrajn EPA
V Bahrajnu so se končala uradna testiranja formule 1 pred začetkom nove sezone. Zadnja priložnost za moštva, da preizkusijo nove dirkalnike.

Zadnji dan je bil najboljši Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom, precej več skrbi pa imajo v Red Bullu, moštvu svetovnega prvaka Nemca Sebastiana Vettla. Mercedesovi motorji so imeli zadnji dan testiranj največ uspeha, saj je bil drugi Finec Valtteri Bottas v Williamsu, ki ga poganjajo nemški motorji. Ferrarijev dirkač Fernando Alonso je bil tretji.

sebastian vettel bahrajn | Avtor: EPA EPA
Zaradi novih pravil in uvedbe motorjev s turbinskimi polnilniki so imela številna moštva na testiranjih precej težav, največ tista, ki uporabljajo Renaultove motorje (Red Bull, Lotus in Toro Rosso), precej zadovoljnejši pa so bili pri Mercedesu.

V taboru Red Bulla vlada nemir

Najmanj pozitivnih informacij pred novo sezono so na testiranjih dobili pri Red Bulu. V ekipi svetovnega prvaka Vettla so velikokrat ostali brez enega samega prevoženega kroga v celotnem dnevu, saj so se težave na dirkalnikih kar vrstile. Nazadnje je njihov RB10 ostal v garaži v soboto, danes pa so le opravili 77 krogov, vendar je bil Vettel šele deveti, štiri sekunde slabši kot Hamilton. "Ne moremo loviti časov, ki jih postavljajo nekateri drugi. A trenutno doseženi časi sploh niso naša največja težava," je dejal Vettel in dodal: "Toda naučili smo se veliko. Imamo še dva tedna časa, upam, da bomo kar najbolje pripravljeni na začetek."

Sezona formule 1 se bo začela v avstralskem Melbournu 16. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.