Hamilton tokrat ugnal Rosberga

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton (Mercedes) bo nedeljsko dirko za VN Španije v Barceloni, peto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva, začel s prvega mesta.
Oglej si celoten članek

Nico Rosberg ima po štirih dirkah stoodstotni izkupiček, saj je dobil vse štiri, Lewis Hamilton pa ima po nekaj tehničnih težavah za njim že precej zaostanka (100-57). A v kvalifikacijah je bil danes boljši, moštvenega kolega in obenem največjega tekmeca je ugnal za 0,28 sekunde. Za Hamiltona je današnji "pole position" že 52. v karieri.

Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila dirkača Red Bulla, Avstralec Daniel Ricciardo in novinec Nizozemec Max Verstappen, ki je po prejšnji dirki v Sočiju v ekipi zamenjal Danila Kvjata, ta se je moral kazensko preseliti v Verstappnovo dosedanjo ekipo Toro Rosso. Rus je prve kvalifikacije za novo ekipo končal na 13. mestu.

Kvalifikacije v Barceloni so se nekoliko slabše od pričakovanj končale za oba Ferrarija, Finec Kimi Räikkönen, s 43 točkami tretji v SP, je bil peti, mesto za njim pa prvi voznik rdečih Nemec Sebastian Vettel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.