Šport
46 ogledov

Hamilton tokrat ugnal Rosberga

Lewis Hamilton Mercedes Barcelona EPA
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton (Mercedes) bo nedeljsko dirko za VN Španije v Barceloni, peto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva, začel s prvega mesta.

Nico Rosberg ima po štirih dirkah stoodstotni izkupiček, saj je dobil vse štiri, Lewis Hamilton pa ima po nekaj tehničnih težavah za njim že precej zaostanka (100-57). A v kvalifikacijah je bil danes boljši, moštvenega kolega in obenem največjega tekmeca je ugnal za 0,28 sekunde. Za Hamiltona je današnji "pole position" že 52. v karieri.

Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila dirkača Red Bulla, Avstralec Daniel Ricciardo in novinec Nizozemec Max Verstappen, ki je po prejšnji dirki v Sočiju v ekipi zamenjal Danila Kvjata, ta se je moral kazensko preseliti v Verstappnovo dosedanjo ekipo Toro Rosso. Rus je prve kvalifikacije za novo ekipo končal na 13. mestu.

Kvalifikacije v Barceloni so se nekoliko slabše od pričakovanj končale za oba Ferrarija, Finec Kimi Räikkönen, s 43 točkami tretji v SP, je bil peti, mesto za njim pa prvi voznik rdečih Nemec Sebastian Vettel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.