Hamilton tokrat ugnal Vettla

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah pred dirko v Šanghaju je bil najhitrejši dirkač mercedesa Lewis Hamilton.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton je bil v kvalifikacijah pred dirko za Veliko nagrado Kitajske hitrejši od zmagovalca prve dirke v Melbournu Sebastiana Vettla. Za prvim voznikom Ferrarija je na tretjem mestu le za tisočinko zaostal Valtteri Bottas (Mercedes), povsem finsko drugo vrsto pa je dopolnil Kimi Räikkönen (Ferrari).

Hamilton je doslej v Šanghaju osvojil že šest pole positionov v enajstih dirkah. Skupno je v svoji karieri zdaj zbral že 63 startov s prvega mesta, dva manj od Ayrtona Senne in pet manj od Michaela Schumacherja.

"Vedeli smo, da bo težko, Ferrarija sta bila zelo hitra.Na začetku kvalifikacij nisem bil zadovoljen, a so se nato stvari popravile. Zadovoljen sem z delom, ki smo ga opravili," je po kvalifikacijah dejal Hamilton.

Kot peti se je na dirko uvrstil Daniel Ricciardo, njegov moštveni kolega pri Red Bullu Max Verstappen pa je razočaral svoje navijače, saj je zaradi težav s svojim bolidom osvojil le 19. mesto.

1. Hamilton          1:31,678
2. Vettel                + 0,186
3. Bottas                  0,187
4. Räikkönen            0,462
5. Ricciardo              1,355
6. Massa                  1,829
7. Hülkenberg           1,902
8. Perez                   2,028
9. Kvjat                    2,041
10. Stroll                  2,541

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.