Šport
53 ogledov

Hamilton tokrat ugnal Vettla

Lewis Hamilton EPA
V kvalifikacijah pred dirko v Šanghaju je bil najhitrejši dirkač mercedesa Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton je bil v kvalifikacijah pred dirko za Veliko nagrado Kitajske hitrejši od zmagovalca prve dirke v Melbournu Sebastiana Vettla. Za prvim voznikom Ferrarija je na tretjem mestu le za tisočinko zaostal Valtteri Bottas (Mercedes), povsem finsko drugo vrsto pa je dopolnil Kimi Räikkönen (Ferrari).

Hamilton je doslej v Šanghaju osvojil že šest pole positionov v enajstih dirkah. Skupno je v svoji karieri zdaj zbral že 63 startov s prvega mesta, dva manj od Ayrtona Senne in pet manj od Michaela Schumacherja.

"Vedeli smo, da bo težko, Ferrarija sta bila zelo hitra.Na začetku kvalifikacij nisem bil zadovoljen, a so se nato stvari popravile. Zadovoljen sem z delom, ki smo ga opravili," je po kvalifikacijah dejal Hamilton.

Kot peti se je na dirko uvrstil Daniel Ricciardo, njegov moštveni kolega pri Red Bullu Max Verstappen pa je razočaral svoje navijače, saj je zaradi težav s svojim bolidom osvojil le 19. mesto.

1. Hamilton          1:31,678
2. Vettel                + 0,186
3. Bottas                  0,187
4. Räikkönen            0,462
5. Ricciardo              1,355
6. Massa                  1,829
7. Hülkenberg           1,902
8. Perez                   2,028
9. Kvjat                    2,041
10. Stroll                  2,541

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.