Hamilton vajeti spet prevzel v svoje roke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanec Lewis Hamilton bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 na madžarskem Hungaroringu začel s prvega startnega mesta. Za Britancem, ki si je 22. v formuli 1 privozil "pole position", je bil danes v kvalifikacijah drugi Francoz Romain Grosjean (Lotus).
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters lewis hamilton vn madžarske Prva dva prosta treninga za VN Madžarske sta pripadla Lewisu Hamiltonu. Na tretjem je zagrozil Mark Webber, ki je navijačem Red Bulla dal nekaj upanja za morebitni najboljši štartni položaj na sobotnih kvalifikacijah. Vse skupaj pa je hitro razčistil Hamilton, ki je potrdil primat na dirkališču Hungaroring. Iz druge vrste bosta 11. dirko sezone začela svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) ter drugi britanski voznik McLarna Jenson Button. Peti startni položaj si je privozil Finec Kimi Räikkönen (Lotus), šestega pa vodilni v skupnem seštevku SP Fernando Alonso (Ferrari).

VN Madžarske, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (VBr/McLaren Mercedes) 1:20,953s
2. Romain Grosjean (Fra/Lotus) + 0,413
3. Sebastian Vettel (Nem/Red Bull) + 0,463
4. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,630
5. Kimi Räikkönen (Fin/Lotus) + 0,777
6. Fernando Alonso (Špa/Ferrari) + 0,891
7. Felipe Massa (Bra/Ferrari) + 0,947
8. Pastor Maldonado (Ven/Williams) + 0,986
9. Bruno Senna (Bra/Williams) + 1,390
10. Nico Hulkenberg Nem/Force India-Mercedes) + 1,894

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.