Šport > Moto športi
18 ogledov

Hamilton vajeti spet prevzel v svoje roke

lewis hamilton vn madžarske Reuters
Britanec Lewis Hamilton bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 na madžarskem Hungaroringu začel s prvega startnega mesta. Za Britancem, ki si je 22. v formuli 1 privozil "pole position", je bil danes v kvalifikacijah drugi Francoz Romain Grosjean (Lotus).

lewis hamilton vn madžarske | Avtor: Reuters Reuters
Prva dva prosta treninga za VN Madžarske sta pripadla Lewisu Hamiltonu. Na tretjem je zagrozil Mark Webber, ki je navijačem Red Bulla dal nekaj upanja za morebitni najboljši štartni položaj na sobotnih kvalifikacijah. Vse skupaj pa je hitro razčistil Hamilton, ki je potrdil primat na dirkališču Hungaroring. Iz druge vrste bosta 11. dirko sezone začela svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) ter drugi britanski voznik McLarna Jenson Button. Peti startni položaj si je privozil Finec Kimi Räikkönen (Lotus), šestega pa vodilni v skupnem seštevku SP Fernando Alonso (Ferrari).

VN Madžarske, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (VBr/McLaren Mercedes) 1:20,953s
2. Romain Grosjean (Fra/Lotus) + 0,413
3. Sebastian Vettel (Nem/Red Bull) + 0,463
4. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,630
5. Kimi Räikkönen (Fin/Lotus) + 0,777
6. Fernando Alonso (Špa/Ferrari) + 0,891
7. Felipe Massa (Bra/Ferrari) + 0,947
8. Pastor Maldonado (Ven/Williams) + 0,986
9. Bruno Senna (Bra/Williams) + 1,390
10. Nico Hulkenberg Nem/Force India-Mercedes) + 1,894

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.