Šport > Moto športi
4 ogledov

Olimpijske igre zavrnile formulo 1

Ecclestone Rogge Silverstone EPA
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge je ob nedeljski dirki formule 1 v Silverstonu sporočil, da hrumeči dirkalniki ne bodo postali del olimpijske družine.

Velika Britanija je bila v teh dneh središče športnega sveta. Ob pričakovanju dogodka leta, olimpijskih iger, so na Otoku gostili teniški veledogodek v Wimbledonu, v Silverstonu pa dirko formule 1. S slednjo je povezana (pričakovana) odločitev prvega moža Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesa Roggeja – formula ne bo olimpijski šport.

Rogge je bi gost na dirki formule 1 v Silverstonu in tisti zanesenjaki, ki so morda upali, da bodo nekoč tudi dirkalniki drveli pod zastavo s petimi krogi, so doživeli razočaranje. "Pošteno povedano, olimpijske igre so tekmovanje za ljudi in ne za stroje. Z vsem dolžnim spoštovanjem do dirkačev jih vendarle ne bomo mogli vključiti v olimpijsko gibanje," je dejal Rogge. A nato v isti sapi pohvalil voznike, ki so po njegovem mnenju odlični športniki, zelo dobro telesno pripravljeni in pogumni.

Ogledal si je tudi ozadje delovanja formule 1 in dirkališča v Silverstonu ter bil navdušen: "Med formulo 1 in olimpijskim gibanjem je veliko podobnosti. Delovati moramo na visoki ravni, družijo nas velike ambicije," je dejal Rogge, potem ko ga je vodja formule 1 Bernie Ecclestone popeljal v zakulisje dogajanja.

Prvi mož svetovnega olimpijskega gibanja pa je našel še eno stično točko med formulo in bližnjimi olimpijskimi igrami v Londonu – nemogoče angleško vreme, saj je dež v soboto skorajda odplaknil kvalifikacije v Silverstonu, v nedeljo pa je steza kljub grozečim črnim oblakom ostala suha. "Bomo že preživeli. Jaz sem na to navajen, saj sem Belgijec, tam pa dobimo tisto vreme, ki nam ga pošljejo Britanci," se je pošalil Rogge.

Komentarjev 2
  • soncnica 12:03 09.julij 2012.

    sori, če je lahko streljanje glinastih golobov lahko olimpijski šport, je lahko tut sedenje za volanom ...

  • razumnik 11:34 09.julij 2012.

    ja sedenje za volanom pač ne more biti šport, ker potem lahko tudi največji lenuh, ki se zjutraj pelje v 200m oddaljeno službo, reče, da vsako jutro športa