Harden in Capela zasenčila LeBrona

Foto: Profimedia Harden je prvič v karieri postal MVP lige NBA.
Harden je prvič v karieri postal MVP lige NBA.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali pet tekem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Houston Rockets so v domači dvorani gostili podprvake Cleveland Cavaliers na čelu z izjemnim LeBronom Jamesom, a so uspešno odbili napad in dosegli še deveto zaporedno zmago. Na krilih Jamesa Hardna, ki je s 35 točkami, 11 skoki in 13 podajami dosegel nov trojni dvojček, so zmagali s 117:113.

Houston se je z novo zmago povzpel na vrh zahodne konference in je na lestvici pred prvaki lige NBA, Golden State Warriors.

Zaradi Dončića Selitev NBA uglednežev v Izrael

Junak večera za domače moštvo pa ni bil le Harden, temveč tudi Clint Capela, ki je v odločilnih trenutkih tekme najprej po podaji Hardna dosegel tako imenovani alley-oop, nato pa zadel še prosti met za vodstvo domačih s 115:111.

V zadnji minuti Capela je zadel še en koš, ko je popravil zgrešeni met Hardna 10,4 sekunde pred piskom sirene, za konec pa je še blokiral met Jamesu in poskrbel, da je zmaga ostala doma. Skupno je Capela zbral 19 točk, 13 skokov in štiri blokade.

Na drugi strani je bil prvi strelec James s 33 točkami, Jeff Green jih je za konjenike, ki so igrali brez poškodovanega Derricka Rosa, dodal 27.

Nov poraz Oklahome

Washington Wizards so s 111:95 premagali Los Angeles Lakers. John Wall in Bradley Beal sta skupaj k zmagi prispevala 45 točk, Otto Porter pa je dodal 20 točk in 11 skokov za Čarovnike. Pri Jezernikih je sedem košarkarjev doseglo vsaj deset točk, med njimi sta jih Brook Lopez in Jordan Crawford zbrala vsak po 15.

Toronto Raptors so s 122:118 premagali New Orleans Pelicans, Sacramento Kings pa so zaustavili zmagoviti niz Philadelphia 76ers in napeto tekmo dobili s 109:108, potem ko je De'Aaron Fox dosegel koš 14 sekund pred koncem. Denver Nuggets so bili s 102:94 boljši od Oklahoma City Thunder.

NBA, izidi:

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 111:95
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 122:118
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 117:113
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 109:108
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 102:94

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.